Rămâi conectat

Actualitate

Creșterile salariale pentru medicii militari, polițiști, funcționarii publici din penitenciare, angajații ANPC aprobate în Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat, marți, în Camera Deputaților, cu 232 voturi pentru, 21 împotrivă și o abținere.

Documentul prevede ca, începând cu luna iunie 2017, să fie majorat cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază aflate în plată pentru personalul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici și mijlocii și cooperație, personalul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, agențiilor județene pentru protecția mediului și gărzilor naționale de mediu și Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, personalul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și a comisariatelor regionale și județene pentru protecția consumatorului

Conform proiectului de lege, dezbătut luni de deputații Comisiilor de muncă și buget-finanțe, tot din luna iunie 2017 personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor, medicii militari din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, indiferent de funcția pe care este sunt încadrați, pot opta în locul soldei de funcție sau salariului de funcție, gradațiilor și soldei salariului de comandă după caz, pentru salariu de bază stabilit pentru o funcție echivalentă potrivit prevederilor din familia ocupațională Sănătate, la care se adaugă solda de grad, salariul gradului profesional deținut.

Ajutorul la trecerea în rezervă sau în retragere ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia și alte drepturi specifice care se acordă potrivit legii personalului menționat se stabilesc în raport cu soldele, salariile lunare brute cuvenite în calitate de personal militar, polițist, funcționar public cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor corespunzătoare funcțiilor încadrate potrivit legii.

Deputații au acceptat, cu majoritate de voturi, un amendament al PNL, respins luni de comisiile de buget și muncă, care vizează ca studenții să primească bursă și în perioada vacanței de vară, în cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse și protecția socială a acestora, ținând cont că în vacanță sunt foarte multe activități extracurriculare. De la tribună, deputatul PSD Florin Ciolacu a anunțat că parlamentarii social-democrați susțin amendamentul, în urma discuțiilor avute cu organizațiile studențești.

Plenul a respins, pe de altă parte, un amendament respins și de comisii care presupunea ca gratuitatea pe transportul feroviar să se acorde studenților, indiferent de vârstă.

Camera Deputaților este cameră decizională în acest sens.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea