Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cozi ca pe vremea lui Ceauşescu la Serviciul de Stare Civilă din Alba Iulia. Prin ce au trecut doi tineri care şi-au depus actele pentru cununia civilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cuplu de tineri din Alba a trecut printr-o adevărată aventură pentru a-şi programa data cununiei civile. Revoltaţi de faptul că au trebuit să aştepte la cozi interminabile ca pe vremea lui Ceauşescu, tinerii oferă şi o soluţie simpla pentru prevenirea pe viitor a situaţiilor de acest gen.

Îmbulzeală şi cozi interminabile la Serviciul de Stare Civilă din Alba Iulia. Zeci de oameni formează rânduri dis-de-dimineaţă pentru a-şi perfecta actele necesare şi pentru a-şi programa data şi ora viitoarei cununii civile. Sunt nevoiţi să aştepte ore în şir ca să obţină o progrmare cât se poate de simplă.

Unii oameni vin la Serviciul Stare Civilă cu mult înainte de ora 8:00, atunci când este deschis oficiul. Ei spun că se trezesc cu noaptea în cap şi îndură orice condiţii meteo pentru a obţine o banală programare.

“Un cuplu vrea să facă cununie civilă într-o zi de sâmbătă. Ca să poţi face chestia asta trebuie să îţi depui un dosar cu 10 zile înaintea cununiei la compartimentul de stare civilă din clădirea evidenţei populaţiei din centru. Bun, până aici nici o problemă. Asta ar fi o chestie simplă, ar zice unii, dar când te duci acolo constaţi că alţi oameni au venit cu o zi înainte să stea la coadă 24 de ore pentru a-şi depune dosarele şi stau la coadă în afara clădirii în ploaie, soare, vânt şi aşa mai departe. Şi programarea orei nu o faci la ghişeul unde îţi depui dosarul.

Dar unde? Întreabă unii… ei bine pe o amărâtă de hârtie pe care o face primul om care se pune la coadă cu 24 de ore înainte sau mai mult pentru a fi sigur că prinde ora care o vrea. Acum să vă întreb eu: e normal aşa ceva? Nu am uitat că trăim în România şi orice e posibil, dar cum pot fi oamenii care ne reprezintă cu funcţii publice încât să nu poată gândi o soluţie pentru treaba asta? Nu aveţi timp să gândiţi sau e prea „grele să folosește creierii” ?

Dacă vă e greu ziceţi că găsim soluţii. Vă dau eu: Formular online cu înscrierea datei şi orei la care se vrea cununia civilă şi care se poate completa cu maxim 3 luni înainte. Actele suplimentare necesare înscrierii să poată fi aduse cu 13-10 zile înaintea cununiei.

REZULTAT?
Scutim oamenii să stea în picioare în faţa clădirii 24 de ore.  Vine omul în acel termen de 13-10 zile înainte să îşi depună actele când vrea el pentru că programarea e deja făcută. Termenul de 13-10 zile este pentru că ai nevoie de o adeverinţă de la medic care este valabilă 14 zile.

Cât mai trebuie să suportăm lenea acestor aşa zişi reprezentanţi ai poporului? Indiferenţa lor trebuie să o acceptăm? Alţii zic că am trecut deja de chestia asta. De ce să mă mai intereseze? Ei bine ar trebui să te gândeşti şi la alţii care vor trece prin asta şi dacă lenea asta continuă aşa şi copiii voştri vor trece prin asta. Sunteţi de acord?”, povestesc viitorii miri despre aventura programării cununiei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea