Rămâi conectat

Politică Administrație

Coșarcă: Dacă existau suspiciuni rezonabile că cineva a bătut palma cu Hexi Pharma, credeți că nu era săltată Nicoleta?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a spus, marți, că Hexi Pharma livrează produse sanitare spitalului din 2006, în baza unui contrat câștigat prin licitație, iar instituția pe care o conduce nu are nicio implicație în acest scandal.

Nicoleta Cosarca01”Dacă SRI-ul a trimis 100 de informări și dacă existau suspiciuni rezonabile, credeți că nu era săltată Nicoleta? Dacă existau suspiciuni rezonabile că cineva a bătut palma cu Hexi Pharma să dilueze produsele… Chiar suntem doctori mengele, așa ne credeți? Credeți că cineva cu bună știință și cu responsabilitatea funcției în care ai semnat contractul de administrare își permite să pună în pericol viața pacienților. Ne credeți o națiune de nebuni și iresponsabili?”, a spus Coșarcă.

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, care se află pe lista unităților sanitare unde au fost găsite probe neconforme cu dezinfectanți, a amânat, marți, o parte din operații, iar managerul instituției, Nicoleta Coșarcă, a spus că îi va acționa în instanță pe vinovați.

Citește și Operații amânate la Spitalul Județean din Alba Iulia și posibile acțiuni în instanță după scandalul dezinfectanților

Serviciul Român de Informaţii a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti, a informat, luni, instituia.

„Dreptul la sănătate este un drept constituţional. Iar SRI acţionează împreună cu celelalte instituţii partenere pentru a proteja acest drept, alături de toate celelalte drepturi constituţionale ale cetăţenilor. SRI informează decidenţii legali despre vulnerabilităţile sistemului public de sănătate. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecţiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară”, precizează SRI.

SRI afirmă că printre beneficiarii legali ai informărilor pe această problematică sunt preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, prim-ministrul şi preşedintele României.

Coșarcă a afirmat că nu a primit nicio informare de la președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, cu privire la acest scandal.

„Toţi aceşti beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuţiilor lor, despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti”, adaugă SRI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea