Rămâi conectat

Curier Județean

Corul de copii ”Flori de mai” va avea noi ținute de scenă. Vitas România sponsorizează confecționarea acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campania ”Produs din suflet pentru comunitate” înregistrează un nou succes. Prin această campanie, Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a lansat comunității locale provocarea de a susține achiziționarea de noi ținute de scenă pentru cei 42 de copii talentați care fac parte din Corul de copii ”Flori de mai”, dirijor Cristina Florea.

corConvinși de seriozitatea, munca și rezultatele excelente ale corului, Vitas România a decis să se alăture demersului și a sponsorizat integral realizarea ținutelor.

”Mă bucur nespus că Vitas România, prin implicarea de care a dat dovadă, a venit alături de noi în această campanie, “Produs din suflet pentru comunitate”, prin care dorim să ajutăm comunitatea locală să fie mai unită și să susținem oamenii valoroși din cadrul acesteia. Vreau să le mulțumesc acestor oameni sufletiști, în numele acestor copii talentați și al echipei Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia. Am convingerea că orice sumă de bani care merge spre cultivarea talentului copiilor și tinerilor reprezintă, de fapt, o investiție în viitorul lor și al întregii comunități”, a declarat Ana Cosma, coordonatoarea Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia.

Dincolo de munca plină de pasiune a copiilor și a coordonatorilor, funcționarea corului și obținerea rezultatelor deosebite implică și costuri (deplasare, cazare și asigurarea ținutelor de scenă), suportate de către părinți.

O nevoie permanentă a corului este cea a apariției scenice unitare. De aceea, campania ”Produs din suflet pentru comunitate” și-a propus să găsească fondurile necesare confecționării de costume de scenă pentru toți copiii corului, demers ce a găsit susținere din partea Vitas România.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.
Mai multe detalii despre campania ”Produs din suflet pentru comunitate” și despre proiectele susținute prin intermediul acesteia găsiți pe site-ul oficial al campaniei: www.produsdinsufletpentrucomunitate.wordpress.com

Despre Corul de copii ”Flori de mai”

Corul de copii ”Flori de Mai” din Alba Iulia este recunoscut, la ora actuală, ca unul dintre cele mai bune din țară. Corul a luat ființă în octombrie 2011 la inițiativa profesoarei Cristina Florea – dirijor și a profesoarei Elena Beșliu – acompaniament pian, în cadrul Școlii gimnaziale Vasile Goldiș din Alba Iulia.

În 2013, Corul “Flori de Mai” s-a reorganizat cu elevii din ciclul primar al Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia (circa 40 elevi). Corul a participat la Festivalul Național de Colinde de la Ighiel, județul Alba, iar în 7-8 iunie 2014 a obținut Marele Premiu Intermezzo la București în cadrul Festivalului Internațional al Copilăriei. Tot la București, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor “Prieteni în Europa”, a obținut Trofeul de Onoare al festivalului.

În 2015, Corul “Flori de Mai” a obținut premiul al II-lea la Concursul Național de Interpretare vocală “Un talent înnăscut” de la Râmnicu Vâlcea, iar la București cu o parte din cor (băieți), constituită în grupul Tempo, a obținut Premiul I.
La sfârșitul anului trecut, în preajma Crăciunului, Corul de copii ”Flori de Mai” a fost invitat să susțină mai multe recitaluri în capitala Austriei, Viena.

Despre Vitas România

Vitas România este principala instituţie de microcreditare din vestul şi centrul României, ce acordă credit micilor întreprinzători încă din 1996. În decursul celor 20 de ani de funcţionare, Vitas România a finanţat peste 17.000 clienţi şi a realizat împrumuturi de peste 100.000.000 dolari. Instituția deține sucursale în 9 județe din centrul și vestul țării: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Sibiu și Timiș.

Misiunea Vitas este de a oferi produse şi servicii financiare pentru nevoile clienţilor săi şi de a susţine dezvoltarea personală, a afacerii şi a comunităţii în care ei trăiesc. Astfel, Vitas România s-a implicat activ, de-a lungul anilor, în inițiative de spijinire a zonelor miniere din Valea Jiului, de ajutorare a sinistraților inundațiilor din 2004 din județul Timiș sau de creare a unui cod de conduită europeană în domeniul microfinanțării.

Vitas România dorește să vină în întâmpinarea nevoilor și ideilor celor din comunitățile unde activează. Reprezentanții Vitas consideră că este important ca inițiativele mici să fie susținute și încurajate. Doar așa, lucrând împreună, putem pune umărul la construirea unei lumi mai bune.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea