Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Convocare pentru istorie: Nicuşor Stanciu, primul jucător din Alba, la un turneu final! Mijlocaşul Stelei, în lotul României pentru Euro 2016

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicusor Stanciu Romania 2Ex-uniristul Nicuşor Stanciu (23 de ani) a devenit primul fotbalist din județul Alba prezent la un turneu final, mijlocaşul bifând o convocare istorică și aflându-se în lotul României pentru Campionatul European 2016 din Franţa!

Stanciu își va face debutul într-un meci oficial într-un meci de poveste, Franța – România, întâiul joc al turneului final Euro 2016, pe 10 iunie!

*Stanciu: „Este o realizare uriaşă pentru mine!”

„Să fiu în lotul României la Euro e o realizare uriaşă pentru mine. Mă bucur foarte mult şi promit să dau totul pentru toţi românii care vor fi alături de noi. Să port tricoul cu numărul 10 e o mândrie de nedescris în cuvinte, însă nu mă pot compara cu Hagi sau Mutu. Ei sunt unici in istoria naţionalei”, este mesajul postat pe o reţea de socializare de către Nicuşor Stanciu.

Astăzi, selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat lotul de 23 de jucători cu care România va aborda turneul final al Campionatul European din Franţa 2016.

Lotul pentru Euro 2016:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo),

Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva),  Andrei Prepeliță (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua București), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua București),  Nicolae Stanciu (FC Steaua București), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra).

*Stanciu, 3 goluri în 4 meciuri pentru România!

Şi de pe lista fotbaliştilor selecţionaţi nu avea cum să lipsească fostul unirist Nicuşor Stanciu, fotbalist care străluceşte în “tricolor”, având 3 goluri marcate în 4 partide pentru prima reprezentativă. Toate reuşitele stelistului în vârstă de 23 de ani au fost prin execuţii de la distanţă sau semi-distanţă, ultima realizare de acest gen fiind în amicalul cu Ucraina, când a punctat în minutul 85, parafând rezultatul final (3-4, dezastru în defensiva României), deşi a intrat în teren cu 5 minute mai devreme.

La fiecare meci, Stanciu l-a tras de mânecă pe selecționerul Anghel Iordănescu avertizându-l că nu poate să lipsească de la Euro şi trebuie să fie titular în echipa națională. Niciun alt jucător nu a fost atât de determinant pentru ”tricolori” de la debutul mijlocașului Stelei la națională: a marcat chiar la întâiul meci în “tricolor”, unicul gol al amicalului cu Lituania; în partida cu Spania a fost cel mai bun de pe teren, lăudat fiind marile cotidiene spaniole Marca şi As; jucătorul pe care Becali cere 10 milioane de euro a semnat singurul gol al “tricolorilor” în meciul cu RD Congo şi duminică a marcat iarăşi, cu Ucraina.

Cu aceste realizări, fotbalistul din Alba nu avea cum să lipsească de pe lista oficială cu care România abordează Campionatul European din Franţa, intrând astfel în istoria sportivă a judeţului Alba! Apropos, în privinţa lotului pentru Euro, Iordănescu a renunţat la Maxim, Toşca, Ropotan, A. Ivan şi Hora, anunţul oficial fiind făcut în cursul acestei seri.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea