Rămâi conectat

Ştirea zilei

Contestațiile la Autostrada Sebeș-Turda soluționate de CNSC. Vezi care este surpriza!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta-autostrada--sebes-turda-rosuProiectul Autostrăzii Sebeș-Turda a mai parcurs astăzi o etapă înspre materializare. În urmă cu puțin timp a fost publicată  decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) privind contestațiile depuse de pierzătorii licitației pentru proiectare și execuție la cele patru loturi ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

Potrivit deciziei CNSC la loturile 1, 3 si 4 ramân castigatorii desemnati în urma licitației organizate de CNADNR la sfârșitul anului 2013, iar pe lotul 2 s-a admis contestația celor de la Strabag, autoritatea contractantă fiind obligată, ca în termen  de 15 zile să reevalueze ofertele depuse și să desemneze un nou câștigător.

Altfel spus, câștigătorul inițial pe lotul 2, de 24,25km – de la Pârâul Iovului, via Alba Iulia, până la intrarea în municipiul Aiud, respectiv italienii din consorțiul format din Asocierea RCM Construzioni SRl/Imob Lux Construct SRL/Consinit SRL/Societatea de Constructii Napoca SA/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/SC T Dancor RomConstruct SRL/SC Shelter Construct  SRL/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International SRL, cu o ofertă de  460.019.270 lei, a fost descalificat.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile.

OFERTELE câștigătoare confirmate de CNSC:

Lot I – 17 km – de la intrarea pe autostrada de la Lancrăm până la Pârâul Iovului – km 0+000 – km 17+000: Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA;  Oferta: 539.488.704 lei (oferta câștigătoare de pe locul 3).

Lot III – 12,45km – de la intrarea in Aiud până la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700: Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A;  Oferta: 420.511.921 lei (oferta câștigatoare de pe locul 3)

Lot IV – 16,3 km – de la nodul Decea pana la intrarea in autostrada in zona Turda – km 53+700 – km 70+000: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.  Oferta: 470.004.894 lei (oferta câștigatoare de pe locul 2)

Decizia CNSC, pe scurt:

– admite în totalitate contestaţia formulată de SC Strabag SRL nr. 1/03.01.2014 şi în parte pe cele formulate de asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading 98 SRL şi SC Teloxim Con SRL, şi anulează raportul procedurii de atribuire nr. 18A/3068/23.12.2013, pentru lotul 2, în partea ce priveşte oferta desemnată câştigătoare şi ofertele contestatoarelor amintite, şi comunicările transmise acestora. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor depuse pentru lotul 2 de contestatoarele menţionate şi asocierea RCM Costruzioni SRL, cu respectarea celor din motivare, a documentaţiei de atribuire şi a dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice, în termen de cel mult 15 zile de la primirea deciziei. Rezultatul procedurii, pentru lotul 2, va fi comunicat operatorilor economici implicaţi în termenul legal.

respinge capătul de cerere referitor la anularea deciziei de desemnare a ofertei SC Strabag SRL admisibilă şi clasată pe locul al doilea, din contestaţia SC Teloxim Con SRL, şi pe cel privind reevaluarea ofertelor admisibile cu propuneri inferioare ofertei sale, din contestaţia asocierii Aktor SA – Euroconstruct Trading 98 SRL, ca nefondate.

respinge ca nefondate contestaţiile formulate de SC Pa&Co International SRL (lotul 4), Azvirt LLC (lotul 3), asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL (lotul 1), Societatea de Construcţii Napoca SA ( lotul 4), SC Strabag SRL (2/03.01.2014 – lotul 3) şi Corsan Corviam Construccion SA – Selina SRL – Louis Berger SAS – Road Consulting & Design Solutions SRL (7878/30.12.2013 – lotul 3 şi 7879/30.12.2013 – lotul 2). În temeiul art. 278 alin. (6) din ordonanţă, dispune continuarea procedurii.

– încuviinţează în principiu cererile de intervenţie formulate de asocierea Porr Construct SRL – Porr Bau GmbH, RCM Costruzioni SRL şi Salini Impregilo SpA şi admite în totalitate cererile de intervenţie formulate de asocierea Porr Construct SRL – Porr Bau GmbH şi Salini Impregilo SpA şi în parte pe cea formulată de RCM Costruzioni SRL.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea