Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Județean Alba preia un imobil din patrimoniul orașului Ocna Mureș, pentru înființarea Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane cu handicap psihic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba preia un imobil din patrimoniul orașului Ocna Mureș, județul Alba, de o suprafață de 1.150 de metri pătrați și teren de 5.850 de metri pătrați, pentru înființarea Centrului de îngrijire medicală și asistență pentru persoane cu handicap psihic și mental. Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Galda a devenit neîncăpător, iar presiunea pentru internare este foarte mare.

Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare un proiect de hotărâre, în ședința ordinară de joi, privind aprobarea preluării și cuprinderii unui bun imobil situat administrativ în Orașul Ocna Mureș în domeniul public al Județului Alba precum și constituirea dreptului de administrare în favoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, în vederea funcționării Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane cu handicap psihic și mental Ocna Mureș.

”Se aprobă preluarea bunului imobil situat administrativ în oraşul Ocna Mureş, strada Mihai Viteazul, nr. 55, județul Alba, înscris în CF 71699 Ocna Mureș, compus din clădire în suprafaţă construită de 1151 mp şi teren în suprafaţă de 5850 mp din acte (5610 mp măsuraţi)”, se arată în proiect.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba în urma adoptării Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 198/2004 privind înfiinţarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a solicitat prin adresa nr. 6549/13 iunie 2017, înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba cu nr. 10753/13 iunie 2017, un spaţiu în care să dezvolte un centru de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu handicap psihic, deoarece Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Galda a devenit neîncăpător, fiind internate peste 280 de persoane. În prezent, pentru rezolvarea problemei lipsei acute de spaţii pentru instituţionalizarea în bune condiţii a persoanelor adulte cu handicap, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a închiriat un vechi castel, care însă este utilizabil în proporţie de 45-55% , acesta aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba, încearcă rezolvarea problemei lipsei acute de spaţii pentru instituţionalizarea în bune condiţii a persoanelor adulte cu handicap. În Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Galda sunt instituţionalizaţi peste 280 persoane cu handicap psihic, majoritatea cu boli psihice majore, iar presiunea pentru internare este foarte mare.

Spaţiul fiind insuficient, a fost închiriat, în condiţiile legii, un vechi castel, cu o chirie de 8.000 lei/lună, care însă este utilizabil în proporţie de 45-55% , aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea