Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Judeţean Alba partener cu Universitatea de Vest Timişoara în vederea dezvoltării durabile în Munţii Şureanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ion Dumitrel,Florin Roman,Alin Cucui,Consiliul Judetean AlbaConsilierilor judeţeni din Alba li se va propune în şedinţa de mâine aprobarea unui proiect care prevede un parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara prin care se doreşte găsirea unor alternative de dezvoltare durabilă în Munţii Şureanu – Focus pe turism şi conservarea naturii. 

Alături de Consiliul Judeţean Alba şi Universitatea de Vest Timişoara, proiectului se mai alătură Centrul de Dezvoltare şi Mediu al Universităţii din Berna, prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, şi autorităţiile locale din Mathon şi Blatten (ambele din Elveţia). Mai exact, Universitatea din Timişoara prin diferite departamente va face mai multe studii de specialitate prinvind arealul Munţilor Şureanu, având drept obiectiv găsirea unor oportunităţi pentru dezvoltarea turismului din zonă. Prin intermediul acestui proiect se deschid oportunităţi de înfrăţire a comunităţilor din Alba cu cele din Elveţia, facilitându-se astfel schimbul de experienţă cu alte comunităţi care se confruntă cu provocări similare în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă.

Având în vedere potenţialul deosebit din punct de vedere turistic al zonei Munţilor Şureanu, amplasarea geografică la limitele cu judeţele Sibiu, Huneoara şi Vâlcea, includerea unei părţi din această zonă în Situl Natura 2000 Frumoasa, dar şi investiţiile în turism derulate în ultima perioadă, Consiliul Judeţean Alba a realizat o serie de demersuri pentru a promova şi dezvolta din punct de vedere turistic această zonă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea