Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierul Marin Cenuşa despre laboratorul de analize de la Roşia Montana unic în Europa care dăunează grav sănătăţii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Marin Cenusa PPDDConsilierul judeţean, Marin Cenuşa a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă a PPDD Alba despre Laboratorul ALS care funcţionează la Roşia Montana la care se fac analize chimice a minereurilor aduse din Europa, Asia, Africa şi Australia. Consilierul judeţean susţine că tratamentul şi analiza care se aplică minereului în laborator este foarte periculos pentru sănătatea cetăţenilor şi a prezentat un memoriu adresat Prefecturii Judeţului Alba semnat de 115 persoane care consideră că au suferit din cauza analizelor făcute în laborator.

„Este un laborator care am înţeles sunt două în lume, unu la Roşia şi unu în Rusia undeva în Siberia departe de orice localitate… Credeam din bună credinţă că se vor lua măsuri, dar când am văzut că nu este aşa am pornit pe altă cale. Am încercat să mobilizez print-un tabel semnat de 115 oameni care l-am înregistrat la Prefectura judeţului Alba. Prefectul a fost foarte încântat şi mi-a spus că îl va închide în 24 de ore lucru care nu s-a întâmplat” a declarat Marin Cenuşa. Conform acestuia firma care a făcut controlul la această unitate se numeşte Wessling, are sediul în Germania mai are o filială la Târgu Mureş şi este parteneră laboratorului ALS care face analizele. Consilierul explică acest parteneriat prin metafora „e ca si cum ai trimite hoţul la hoţ”.

Marin Cenuşa este membru în Comisia de amenajarea teritoriului, investiţii, turism, mediu şi gestionarea patrimoniului judeţului a Consiliului Judeţean şi solicită închiderea sau mutarea laboratorului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea