Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilier secretar de stat, la Alba Iulia: Plata subvențiilor pentru fermieri, prioritatea numărul unu a Ministerului Agriculturii în această perioadă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Consilierul secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) Ionuț George Diaconeasa a declarat vineri, la Alba Iulia, că plata subvențiilor pentru fermieri este prioritatea numărul unu a Ministerului Agriculturii în această perioadă.

Ionuț George Diaconeasa a spus, fiind întrebat despre subvențiile fermierilor, că stadiul plăților este de cinci ori mai avansat decât cel din aceeași perioadă a anului trecut.

”Sunt mai multe măsuri prin care fermierii primesc subvenții de la APIA, mare parte și-au primit banii. Ajutorul Național Tranzitoriu pe Zootehnie este în plină desfășurare și s-au primit 85% din cereri. Se vor demara și plățile pentru bunăstarea animalelor. Deci plățile la APIA sunt în grafic, în stadiul foarte avansat. Aș menționa că în stadiul mai bun decât în perioada similară a anului trecut, mult mai bun, de cinci ori mai mult”, a spus Ionuț George Diaconeasa.

Acesta a adăugat că sistemul de plăți al subvențiilor pentru fermieri este unul ”foarte complex și laborios” și nu poate estima când se va finaliza. 

”Nu pot estima termene ferme de plată când se vor finaliza dar pot să vă spun că este prioritatea numărul unu a Ministerului în această perioadă, ca toți fermierii români să-și primească subvențiile”, a mai spus consilierul secretar de stat în MADR.

Ionuț George Diaconeasa a participat la Alba Iulia la o întâlnire cu membri ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea