Rămâi conectat

Politică Administrație

Comuna Roșia Montană înscrisă în Lista indicativă pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a inclus întreaga localitate Roșia Montană pe Lista Monumentelor Istorice ca sit de categoria A, Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu anunță că antica localitate minieră din Munții Apuseni, județul Alba, a fost înscrisă în Lista indicativă pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, în categoria peisaj cultural.

“Am înscris Roșia Montană în Lista indicativă pentru Patrimoniul Mondial.

Ministerul Culturii și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor au comunicat în această dimineață către Centrul Patrimoniului Mondial de la Paris înscrierea Peisajului cultural minier Roșia Montana în lista indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial. Este primul pas procedural în vederea includerii pe această listă. La finalul acestei proceduri vom putea înainta dosarul către Centrul Patrimoniului Mondial.

CITEȘTE ȘI: Întreaga localitate Roșia Montană inclusă pe Lista Monumentelor Istorice ca sit de categoria A

 

Roșia Montană se înscrie în categoria peisaj cultural, care vizează recunoașterea interacțiunii pozitive, generatoare de valoare, între om si mediul sau natural.

Vom iniția în perioada următoare o serie de măsuri pentru asigurarea dezvoltării zonei prin activarea resurselor sale, patrimoniul cultural și natural”, a anunțat vineri, 5 februarie, Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu.

Anunțul ministrului tehnocrat vine doar cu o zi înaintea de ziua localității Roșia Montane, care în data de 6 februarie împlinește 1885 de ani de atestare documentară. Evenimentul este aniversat prin o serie de manifestații culturale în mai multe orașe din țară dar și străinătate.

CITEȘTE ȘI: Asociația Pro Roșia Montană îl acuză pe ministrul Culturii de decizii arbitrare și unilaterale care au provocat o situație dramatică

BP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea