Rămâi conectat

Ştirea zilei

Computerul tomograf de ultimă generație al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, pus în funcțiune

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Computerul tomograf de ultimă generație al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, care a costat peste 400.000 de euro, a fost pus, recent, în funcțiune, după ce s-au urmat procedurile legale, respectiv s-a obținut autorizația de utilizare a aparaturii de la Comisia Națională de Control a Activităților Nucleare (CNCAN).

Pacienții din Alba Iulia care au necesitat asistență medicală de specialitate prin investigații la computer tomograf au fost nevoiți, timp de aproape trei luni, să meargă la Spitalul Municipal Sebeș, cele două unități spitalicești semnând un protocol de colaborare în acest sens. În acest parteneriat, Spitalul din Alba Iulia a asigurat personal medical autorizat, prin prezența medicului primar, specialist în radiologie și imagistică Dan Crainic, care a efectuat investigațiile și le-a interpretat, iar Spitalul din Sebeș a oferit spaţiile şi aparatura necesare desfăşurării activităţii de acordare a asistenţei medicale, respectiv investigaţii paraclinice de Radiologie CT şi a realizat programările la solicitarea partenerului judeţean.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a avut în vedere creșterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienților și a achiziționat, în luna decembrie 2016, un nou computer tomograf, care este funcțional de circa o lună și jumătate, însă a putut fi folosit doar de la mijlocul lunii martie, odată cu obținerea autorizației de la CNCAN. Aparatul de mare performanță, cu o capacitate de 128 de slice-uri, a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății, în proporție de 53% și de la Consiliul Județean Alba, în proporție de 47%, valoarea sa fiind de peste 400.000 de euro.

Directorul medial al Spitalului din Alba Iulia, Dan Crainic, a explicat, pentru ziarulunirea.ro, că fără respectiva autorizație de utilizare nu a putut fi pus în funcțiune, pentru că ar fi putut face chiar obiectul unei cercetări penale.

”Asta este procedura, noi am obținut autorizația în timp record, sunt spitale care așteaptă de șase luni de zile”, a explicat dr. Crainic.

Aceasta este o veste bună pentru toți pacienții din Alba Iulia și mai ales pentru cei care fac tratament oncologic și trebuie să facă periodic investigații la computerul tomograf.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia dispune în urma acestei achiziții de două CT-uri, unul ce va fi destinat urgențelor și altul ce va fi utilizat pentru pacienții internați in spital, pacienţii programaţi prin cabinetele de specialitate precum şi pentru cei care solicită această investigație fără documentele specifice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, a câștigat definitiv procesul cu FSIE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, a câștigat definitiv procesul cu FSIE Daniel Fonoage, Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, a câștigat definitiv procesul cu FSIE. Ieri, 18 aprilie, Judecătoria Alba Iulia a pronunțat soluția definitivă în procesul penal intentat de prof. Petru Damo, președintele Federației Sindicatelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea