Rămâi conectat

Ştirea zilei

Compania Daimler a primit un ajutor de stat de aproape 40 de milioane de euro pentru a realiza investiția anului la Sebeș

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inaugurare fabrica Star Transmission Sebes - Daimler Mercedes (1)Compania Daimler AG, care anunța în luna aprilie a acestui an că va investi în subsidiarele Star Transmission și Star Assembly din județul Alba, peste 300 de milioane de euro pentru a extinde reţeaua de producţie pentru autoturismele Mercedes-Benz, în Cugir și Sebeș, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro.

Pentru implementarea celei mai mari investiție din istoria județului nostru, ce preconizează ca în următorii ani să genereze peste 1.000 de locuri de muncă, firma Star Assembly a primit ajutorul de stat de aproape 40 de milioane euro pentru construcţia unei unităţi de producţie de transmisii automate pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz la Sebeș.

Proiectul va permite crearea unui număr estimat de 510 noi locuri de muncă, iar acordul de finanţare a fost emis la finele lunii august, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Compania germană Daimler Mercedes a inaugurat în 17 iulie o primă investiție la fabrica din Sebeș a filialei sale din România, SC  Star Transmission.

Unitatea de producţie Daimler, Star Transmission, a fost înființată în anul 2001. În prezent, compania și cei aproximativ 800 de angajați din locațiile Cugir şi Sebeş produc componente pentru motoarele și cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum și cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb. A fost deja luată decizia pentru a începe producția unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, în noua locație din Sebeș, până la ieşirea din fabricaţie. Începând din 2014, generația actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblată acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacități suplimentare de asamblare care vor completa producția din Stuttgart, unde a fost concentrată asamblarea până în prezent. Cu sprijinul guvernului român in vederea extinderii capacităților de producție, se preconizează că o nouă generație de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricată în noua rețea de producție care implică locațiile din Stuttgart (producție completă, inclusiv asamblare) și Sebeș (doar asamblare) începând cu anul 2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea