// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Compania Daimler a primit un ajutor de stat de aproape 40 de milioane de euro pentru a realiza investiția anului la Sebeș

Inaugurare fabrica Star Transmission Sebes - Daimler Mercedes (1)Compania Daimler AG, care anunța în luna aprilie a acestui an că va investi în subsidiarele Star Transmission și Star Assembly din județul Alba, peste 300 de milioane de euro pentru a extinde reţeaua de producţie pentru autoturismele Mercedes-Benz, în Cugir și Sebeș, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro.

Pentru implementarea celei mai mari investiție din istoria județului nostru, ce preconizează ca în următorii ani să genereze peste 1.000 de locuri de muncă, firma Star Assembly a primit ajutorul de stat de aproape 40 de milioane euro pentru construcţia unei unităţi de producţie de transmisii automate pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz la Sebeș.

Proiectul va permite crearea unui număr estimat de 510 noi locuri de muncă, iar acordul de finanţare a fost emis la finele lunii august, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Compania germană Daimler Mercedes a inaugurat în 17 iulie o primă investiție la fabrica din Sebeș a filialei sale din România, SC  Star Transmission.

Unitatea de producţie Daimler, Star Transmission, a fost înființată în anul 2001. În prezent, compania și cei aproximativ 800 de angajați din locațiile Cugir şi Sebeş produc componente pentru motoarele și cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum și cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb. A fost deja luată decizia pentru a începe producția unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, în noua locație din Sebeș, până la ieşirea din fabricaţie. Începând din 2014, generația actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblată acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacități suplimentare de asamblare care vor completa producția din Stuttgart, unde a fost concentrată asamblarea până în prezent. Cu sprijinul guvernului român in vederea extinderii capacităților de producție, se preconizează că o nouă generație de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricată în noua rețea de producție care implică locațiile din Stuttgart (producție completă, inclusiv asamblare) și Sebeș (doar asamblare) începând cu anul 2016.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

13 Răspunsuri la Compania Daimler a primit un ajutor de stat de aproape 40 de milioane de euro pentru a realiza investiția anului la Sebeș

 1. Atia 17.10.2013 la 12:17

  Ajutor de la stat? Pai ce noi le dam banii sa-si realizeze fabrica?Si apoi cu ce ne alegem? Ca aceste cutii de viteza merg la nemti si tot ei castiga…si iar statul roman este marele perdant!

 2. misa 17.10.2013 la 13:33

  asa este! si apoi statul nu a facut imprumut de la ue? de unde are bani? si inca ceva referitor la locurile de munca, stiti pe cineva care s-a angajat la STC fara relatii, sau mai bine spus spaga? este cineva care a depus la ei cred ca vreo 10 Cv-uri daca nu mai mult si nici macar la un interviu nu a fost chemat.

 3. rtyruru 17.10.2013 la 14:11

  Ce cauta … de Florin Roman in poza?

  • 7 17.10.2013 la 14:54

   Cum ce cauta ? El este omniprezent …

 4. Raisa 17.10.2013 la 15:04

  Il concureaza pe Darzu! In poza aceasta cu Daimler nu e si Darzu si ei se competitioneza in poze….nu in altceva. Tanarul Roman nu si pricepe ce scrie in ziare…si nici impactul informatiei transmise. Total defavorabil guvernului U.S.L.
  Dar informatia este utila. A spus ceva frumos Angela Merkel despre vreun om politic roman si n-a obosit degeaba, dupa care suntem incorigibili pentru Schenghen.

  Curat, Murdar!

 5. Raisa 17.10.2013 la 15:05

  Erata : „competitioneaza”!
  M-a derutat contradictia dintre poza si continut!

 6. constructorul 17.10.2013 la 15:12

  doar nu credeti ca deimler va plati catre cotizantii cu meserie de constructor. sa le dea statu…
  referitor la STC: la personal se da spaga pentru angajare. cel de la personal e din Alba Iulia…

 7. Status-Quo 17.10.2013 la 16:30

  Din cate stiu eu ajutorul venea de la statul german. Nu de la noi.

  Noi am dat ajutor la Ford la Craiova:

  ”…Potrivit ordonantei de urgenta adoptata de Executiv, ajutorul de stat pentru compania Ford e de 75 de milioane de euro, din care 38 de milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de automobile si 37 de milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de motoare…”

 8. maria 17.10.2013 la 17:55

  E cam tras de par articolul. jurnalistul asta nu e prea documentat sau a scris la comanda. Cand statul roman inca mai detinea 20% din actuni la STC de ce nu au alocat nici un ban? La inceputurile STC in Romania statul roman detinea 46% din actiuni. Ca actionar trebuie sa faci si investitii nu numai sa tai panglici. Au cedat/vandut actiunile in favoarea Daimler si acum CULMEA!!! dau ajutor de stat.
  Ha! ha! Ce de bani are Romania!
  Si daca iei in calcul cifra de afaceri Daimler care depaseste BIP-ul Romaniei, chiar au nevoie de ajutor de stat si sa i vada in curtea lor pe vicepresedintii neseriosi ai CJ.!! (vezi scoala germana).
  Ca vicepresedinti au si ei nevoie de poze pentru facebook.

 9. vasile 17.10.2013 la 21:53

  Cel mai tare spagar la angajare la STC, este unul Berian un agarici subinginer,ajuns inginer la Univ. din Cugir.Si care mai nou vrea sa reformeze invatamantul romanesc.
  Asa ca sa traiasca investitorii germani cu asemenea impostori,care cer numai calitate pe venituri de nimic.

 10. mihai 17.10.2013 la 21:57

  Am auzit si eu ca la angajare se cere euroi la STC,vreau sa ma angajez,poate cineva sa-mi spuna cum sa-l contactez pe acest Berian,am inteles ca-i din cugir.

 11. ariana 18.10.2013 la 11:00

  bai, voi astia ce va legati de Berian, cred ca stiti mai multe decat scrieti aici. Berian nu se ocupa de angajari, dar a fost implicat in proiectul scolii germane in Alba Iulia, reprezentantul legal din partea firmei si a suparat rau pe cineva ca banii alocati pt scoala germana au disparut prea repede, a calcat pe bataturi pe cineva. Si noi natia asta brava cu inaintasi care au murit degeaba nu gandim mai departe. Scoala germana inseamna si viitorul copiiilor nostri, calificare, un loc de munca. Ce dracu face statul roman, noi romanii pt tineret? Toata lumea trebuie sa fie cu facultati si apoi?
  Ne bucuram ca avem o banca in parc si drumuri cu dale pe Mamut si ca avem smecheri care se imbogatesc de pe o zi pe alta….
  Spaga o fi si la STC ca doar se lucreaza romaneste, dar nu intra la Berian, el e prea mic. Agarici cu reminiscente comuniste mai sunt si au si functiii…..

 12. Inginer 19.10.2013 la 0:47

  Nu este nimic adevarat daca ai experienta si cunostinte tehnice intemeiate si de limba germana ( pentru care oricum iti propun training daca ai buna vointa ) nu sunt probleme la angajare.