Rămâi conectat

Curier Județean

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba are în atenție zona cu risc de surpare din Ocna Mureș – Circulație restricționată pe str. M. Eminescu. Monitorizare permanentă din partea Societății Naționale a Sării SA și ISU Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a fost convocat și are în atenție situația semnalată de către Societatea Națională a Sării SA, referitor la scăderea nivelului apei din Lacul Plus, ca urmare a extragerilor anterioare de sare din zona câmpului de sonde din orașul Ocna Mureș.

Ca efect al exploatării de sare, posibilitatea apariției unor surpări de teren a apărut pentru prima dată în anul 2010, însă, pentru prevenirea oricărei situații de risc, în urma analizei realizate cu operatorul economic, s-a delimitat o zonă de influență care începând de astăzi se află în monitorizarea permanentă a specialiștilor din cadrul Societății Naționale a Sării SA și a ISU Alba.

La nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ocna Mureș au fost luate toate măsurile legale cu caracter preventiv pentru informarea și protejarea populației din zona de influență, dar și de identificare a unor soluții alternative de cazare, în cazul apariției vreunei situații iminente care să impună evacuarea preventivă. Totodată, pe strada Mihai Eminescu a fost restricționat accesul autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 tone.

Precizăm că în zona de influență sunt 24 de case locuite, 3 operatori economici și un imobil în care locuiesc 6 familii, protejarea acestora fiind o prioritate a autorităților.

În perioada imediat următoare în zona de exploatare a sării operatorul economic Societatea Națională a Sării SA va realiza o analiză și o evaluare exactă a situației existente și a măsurilor tehnice care se impun a fi luate.

La acest moment nu sunt indicii concrete privind iminența producerii unor surpări de teren în zonă, însă evoluția situației se află în atenția domnului prefect Gheorghe Feneșer, care este informat permanent de către Primăria Ocna Mureș și instituțiile care alcătuiesc comitetul pentru situații de urgență local. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea