Rămâi conectat

Cultură Educație

Colegiul Naţional ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia – Centru de examen delocalizat DELF

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Francez din România, Direcția Regională Cluj-Napoca, centru oficial de examen DELF-DALF, a decis organizarea în 2016 a unei sesiuni delocalizate DELF la Alba Iulia, această sesiune urmând să se desfășoare în 10 și 11 decembrie 2016.  

prima-zi-de-scoala-colegiul-hcc-alba-iulia02Institutul Francez din România, Direcția Regională Cluj-Napoca, a decis organizarea acestei sesiuni de examen în parteneriat cu Colegiul Naţional ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Diplomele DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française) sunt diplome oficiale ale Ministerului Educaţiei din Franţa, valabile întreaga viaţă.  Este vorba patru diplome diferite, fiecare validând un nivel de competenţă corespunzând Cadrului Comun de Referinţă pentru Limbile Străine al Consiliului Europei: DELF A1, DELF A2, DELF B1 şi DELF B2. Diplomele DELF, nivel A2 sau superior, conferă titularului dreptul de a primi nota 10 la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională (MENCS nr. 5077/2016), iar diplomele DELF, nivel B1 şi B2, sunt recunoscute  şi echivalate cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal din cadrul examenului de bacalaureat (OMECȘ nr 5088/31.08.2015).

Institutul Francez din România, Direcția Regională Cluj-Napoca, centru oficial de examen DELF-DALF, a decis organizarea în 2016 a unei noi sesiuni delocalizate DELF la Alba Iulia.
Dacă examenele delocalizate au avut loc în anii 2014 şi 2015 la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, din această toamnă sesiunea delocalizată de examene DELF este organizată în parteneriat cu Colegiul Naţional ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Responsabilul centrului de examen este prof. Valeriu Cerbu, directorul Colegiului, iar persoana de contact între Institutul Francez din România, Direcția Regională Cluj-Napoca şi Centrul de examen delocalizat din Alba Iulia este prof. Georgeta Bădău.

Pe site-ul oficial “Proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare” al instituţiei pot fi consultate informaţii detaliate referitoare la procedura de înscriere, tarifele pentru examene, structura probelor de examen, regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenelor DELF, organizarea cursurilor de pregătire, precum şi o selecţie de resurse utile pentru antrenarea elevilor în vederea susţinerii acestui tip de examene.

Institutului Francez din Cluj organizează, de asemenea, contra cost, cursuri delocalizate de pregătire în școlile din Transilvania. Organizarea unor astfel de cursuri se face cu acordul directorilor unităţilor de învăţământ care le vor găzdui, iar profesorii ca doresc să deschidă una sau mai multe grupe de cursuri (minimum 5 cursanţi/grup) o vor contacta pe prof. Mihaela Popa, director de cursuri la Institutul Francez din Cluj, pentru a stabili termenii colaborării prin convenții de parteneriat.

Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia oferă pentru şcolile din oraşul Alba Iulia, la cerere, prin intermediul profesoarei Georgeta Bădău, în fiecare marţi, între orele 8,00-9,00, ateliere gratuite de familiarizare a publicului şcolar cu stuctura şi modalitatea de desfăşurare a examenului DELF (un nivel/atelier). Atelierele vor fi organizate în şcolile care le solicită, fără perturbarea programului şcolar, în baza unui acord de parteneriat.

De asemenea, pentru a familiariza potențialii candidați (elevi din clasele V-XII) cu structura și atmosfera examenelor se va organiza la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” în luna noiembrie o simulare gratuită DELF pentru două dintre cele patru competeţe vizate de examenul DELF, respectiv înţelegerea unui text audiat (CO) şi producerea de mesaje orale (PO).

Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia este prima şi singura instituţie de învăţământ preuniversitar din judeţul nostru abilitată să organizeze o sesiune delocalizată de examene DELF.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea