Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Codul BUNELOR MANIERE: Câteva gesturi pe care nu ar trebui să le faceţi niciodată în public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Codul BUNELOR MANIERE: Câteva gesturi pe care nu ar trebui să le faceţi niciodată în public

Codul bunelor maniere, atât al celor deja scrise, cât şi al celor ”dictate” de bunul simţ și educația fiecăruia, a stabilit o serie de reguli privind comportamentul în societate. Există unele gesturi pe care nu ar trebui să le facem nici măcar în intimitatea căminului nostru, dacă ne aflăm în compania cuiva, darămite în public.

Nu te scobi în nas! Bineînţeles că este normal să-ţi cureţi nasul, însă există suficiente mijloace igienice şi elegante pentru a face acest lucru, nu trebuie să-ţi foloseşti unghiile sau degetele, cu totul, pentru eliberarea cailor aerine. În plus, s-au inventat şerveţelele, batistele, umede sau uscate pentru curăţarea nasului! A venit demult vremea să scurtaţi unghia mică pe care, încă mulţi dintre cetăţeni o folosesc pentru scobitul în nas!

Nu-ţi tăia unghiile! Dacă nu te afli în incinta unui salon de înfrumuseţare, evita să-ţi faci manichiură sau pedichiura altundeva decât în intimitatea casei tale! Parcul, terasele, mijloacele de transport nu sunt locuri în care să-ţi tai unghiile!

Citește și: Mesaje de dragoste • Mesaje de iubire • Declarații de dragoste • Declarații de iubire

Nu mânca în mijloacele de transport în comun! Deja supraaglomerate şi cu o atmosferă sufocantă, mai ales în zilele caniculare de vară, mijloacele de transport în comun nu sunt absolut deloc potrivite pentru mic dejun, prânz sau cina. Este semn de proastă educaţie să-ţi desfaci senvisul în tramvai, saorma sau aripioarele picante cu sos de usturoi şi să îmbeţi restul pasagerilor cu arome deloc plăcute! Nu este nimeni obligat să-ţi miroasă ţie saorma cu de toate, mai ales dacă ai optat pentru ceapă şi usturoi din belşug! Cel puţin, mănâncă pe banca din staţia de autobuz dacă te roate foamea, nu urcă în mijlocul de transport în comun plescăind în urechilor altora şi obligându-i să călătorească în aromele senvisului tău!

Citește și: Mesaje de condoleanțe. Mesaje comemorare prin care ne exprimăm. Exemple de anunțuri de deces și de rămas bun

Nu cântă odată cu artistul pe care-l asculţi în căşti! Să foloseşti căştile pentru a asculta muzica în public este un obicei de bun simţ, pentru că nu este nimeni obligat să-ţi accepte toanele muzicale. Însă, atunci când cânţi şi tu odată cu artistul respectiv, indiferent că este Pavarotti, Michael Jackson sau Florin Salam, deja devine o problemă!

Nu-ţi curata dintii! Indiferent cât de deranjanta ar fi problema, fie că te afli într-un restaurant, fie într-un mijloc de transport sau pe bancă în parc, nu scoate scobitorile sau aţa dentară! Mergi la toaletă sau retrage-te într-un colţ pentru a-ţi curăţa dintii, în nici un caz în urechile şi sub privirile altora! Acest gest este extrem de urât, de dizgraţios şi o dovadă crasă de lipsa de educaţie!

Citește și: MESAJE pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI de La mulți ani pentru copii de ziua copilului din partea părinților, bunicilor

Luaţi-vă o cameră dacă simţiţi nevoia, nu transformaţi spaţiul public în propriul dormitor! Dragostea este un lucru minunat, nimic de spus, dar atunci când experimentezi sărutul franţuzesc în urechile altora, situaţia devine enervantă şi de prost gust! Acasă poţi fi cât de afectuos consideri, însă în parc, în supermarket, în mijloacele de transport în comun sau chiar la cinema, abţineţi-vă de la preludiu. Săruturile pasionale, îmbrăţişările, pipăielile şi gemetele nu sunt permise în public! Şi nu pentru că le interzice Poliţia, ci bunul simţ! (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea