Rămâi conectat

Sport

CNS Cetate Deva, împotriva Performanţei, cu „legiunea” ex-ighiană! Armando Popescu: „Nu există presiune pe noi, nu e un joc special”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanţa Ighiu, singura echipă din Alba care nu a câştigat încă în returul Ligii a 3-a, are parte de un meci extrem de dificil în etapa a 18-a a Seriei a 4-a, pe teren propriu, sâmbătă, 1 aprilie, cu CNS Cetate Deva, pretetendenta declarată la promovarea în eşalonul superior.

Va fi o întâlnire în care în formula Devei va apare întâia dată în 2017 „vedeta” Ousmane N’Doye (39 de ani), fotbalist ce a marcat 9 goluri în 4 meciuri în tur!

În distribuţia adversă sunt 5 foşti componenţi ai Performanţei Ighiu, ce vor juca împotriva fostei echipe, clasate acum pe poziţia a 7-a în ierarhiei, echipa condusă de Mihai Manea acumulând trei puncte în retur.

Şi la jocul anterior, cu Reşiţa, de pe teren propriu, Performanţa a avut parte de o dispută cu „ex”-ii, F. Himcinschi, Keita şi Poiană, ajunşi în „Valea Domanului”.

Precedenta descindere în Alba a grupării devene a fost una de coşmar, 0-1 la Galda, în runda inaugurală a returului, cei în care oaspeţii au avut doi eliminaţi în primele 20 de minute (Boldea şi Raţ), iar la final, Raţ s-a tăiat la ambele braţe, după ce a spart de nervi geamul de la vestiar.

Pentru noi nu există jocuri speciale! Nu vrem să dăm o importanţă aparte acestui joc, pe care firesc ne dorim să-l câştigăm, ca de altfel fiecare partidă. În returul acesta scopul nostru este să jucăm, să omogenizăm echipa, să ne dăm seama unde suntem, pentru ca sezonul viitor să avem un obiectiv ferm. Noi nu suntem într-o situaţie dificilă în clasament, exceptând varianta depunctării”, a spus Armando Popescu.

Este al doilea joc intern pentru ighieni, după cel cu CSM Şcolar Reşiţa (0-0), ajunsă pe prima poziţie, împotriva unei echipe dornice să promoveze, o confruntare cu miză extremă în partea superioară a ierarhiei.

În toamnă, CNS Cetate Deva a învins Performanţa cu 2-1, meci după care antrenorul Adorian Himcinschi a fost demis. În acel joc, în care Viorel Tănase a debutat pe banca tehnică a Devei, au jucat pentru Performanţa Făgărăşanu, Boldea şi S. Szekely – titulari, iar Cornea a fost rezervă.

*Luptă nebună la vârf!

Cinci echipe sunt angrenate în lupta pentru prima poziţie, întinse pe numai 3 puncte: CSM Şcolar Reşiţa şi Industria Galda – 32 de puncte, Naţional Sebiş şi CNS Cetate Deva – 31 de puncte, Ripensia Timişoara – 30 de puncte.

În faţa formaţiei condusă de Mihai Manea stă formaţia care are în efectiv 5 jucători care au îmbrăcat anul trecut echipamentul Performanţei: portarul Roberto Bodea, ce a plecat în vară, respectiv Eduard Cornea – fundaş, mijlocaşii Mario Boldea (un gol în tur pentru Performanţa) şi Andrei Făgărăşanu, atacantul Szabolcs Szekely (două reuşite în tur), cei patru fiind în toamnă la Ighiu. „Am văzut CNS Cetate Deva în acest retur. Sunt convins că nu vor fi animozităţi cu foştii jucători. Exceptând «poarta» (n.a. – Roberto Bodea a făcut un meci extraordinar în etapa precedentă cu Naţional Sebiş), adversarii au alte atuuri, asta raportat la jucătorii ce au plecat de la Ighiu”, a spus Armando Popescu.

*Încă în aşteptarea verdictului de la FRF

Performanţa Ighiu nu a primit încă motivarea deciziei Comisiei de Recurs în cazul „Keita”, pentru a afla în ce mod va fi sancţionată de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF. „Decizia dată de Comisia de Recurs nu este încă motivată, urmând ca dosarul să ajungă la Comisia de Disciplină. Nu se ştie când, incertitudinea se prelungeşte foarte mult, dar trebuie să aşteptăm o hotărâre a Comisiei de Disciplină, care şi aceasta este recurabilă„, a mai spus Armando Popescu.

3 puncte (dacă se va pierde la „masa verde” jocul cu Naţional Sebiş), 18 puncte (dacă se vor anula toate rezultatele din tur) sau 0 puncte (în cazul în care se apreciază că ighienii au fost de bună credinţă) reprezintă variantele pentru Performanţa Ighiu, în delicatul subiect al jucătorului senegalez, decizia FRF influenţând ecuaţia Seriei a 4-a la ambii poli ai ierarhiei, promovare şi retrogradare

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea