Rămâi conectat

Actualitate

CNAS: Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate nefuncţională din nou

Ziarul Unirea

Publicat

în

card-sanatatePlatforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS) funcţioneaza defectuos luni, 16 ianuarie, echipa tehnică din CNAS lucrând în prezent la remedierea problemelor care afectează practic toate sistemele IT din sănătate, inclusiv cardul de sănătate, au precizat oficialii CNAS. Medicii şi furnizorii de servicii medicale nu se pot autentifica practic în SIUI – Sistemul informatic unic integrat al CNAS, au explicat oficialii Casei, care speră să rezolve problema în cursul acestei zile.

  • O problemă majoră: Deşi Teamnet a câştigat contracte IT de peste 5 milioane de euro pentru mentenanţa PIAS şi a cardului de sănătate, oficialii CNAS spun că nu au predat încă sistemele IT din cauza lipsei unei mari părţi a documentaţiei tehnice a acestora, având discuţii aprinse pe această temă cu HP România, implementatorii sistemului IT.
  • Comunicat CNAS: „Astăzi, 16.01.2017, începând cu ora 11:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice. Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.Pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispoziţiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 361 ¬ 364 din H.G. 206/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

    În acest sens, până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS, preşedintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menţionate”.

    Amintim că Teamnet International a câştigat prin licitaţie, la sfârşitul anului trecut, atât mentenanţa hardware la Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS), cât şi mentenanţa software la CEAS – Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate, contracte în valoare de peste 5 milioane de euro.

Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS) cuprinde următoarele sisteme IT:
    – SIUI – Sistemul informatic unic integrat al CNAS
– SIPE – Sistemul Informatic pentru Prescripţia Electronică
– CEAS – Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate
– DES – Dosarul Electronic de Sănătate (nu face obiectul acestei procedurii)

În cazul ambelor contracte câştigate de Teamnet (mentenanţa pentru PIAS dar şi cea pentru CEAS), în caietele de sarcini sunt prevăzute penalităţi pentru depăşirea timpilor de răspuns/soluţie provizorie/remediere în cazul incidentelor.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea