Rămâi conectat

Actualitate

CNAS: Pacienții vor avea mai ușor acces la medicamente scumpe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de miercuri, peste 50 de medicamente scumpe vor putea fi prescrise direct asiguraților, fără să mai treacă prin analiza comisiilor de experți ale CNAS.

Va fi nevoie, totuși, de completarea unor formulare de către medicii care prescriu rețetele. Acestea vor fi transmise prin mijloace electronice către casele de asigurări, urmând ca în termen scurt transmiterea să se facă online către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), arată un comunicat al CNAS, citat de Agerpres.

În aceste condiții, întreaga responsabilitate pentru prescrierea medicamentelor și pentru corectitudinea completării formularelor va reveni medicilor.

Formularele vor constitui un sprijin pentru medicii prescriptori, deoarece reprezintă o modalitate rapidă de verificare a încadrării pacientului în criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor respective. Totodată, ele vor fi și un instrument de control al evoluției costurilor prescrierilor de medicamente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului CNAS”, a declarat Radu Gheorghe Țibichi, președintele CNAS, conform comunicatului de presă.

CNAS mai arată că a făcut modificări în mai multe acte normative referitoare la prescrierea medicamentelor și la raportarea activității furnizorilor de servicii medicale și medicamente, pentru a le pune în acord cu trecerea la noua procedură de prescriere a medicamentelor scumpe.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea