Rămâi conectat

Politică Administrație

CNAIR, despre valul de pământ care a ajuns lângă Autostrada Orăștie – Sibiu: Alunecările sunt doar de suprafață. Cauza lor, fenomenul de îngheț-dezgheț și umiditatea crescută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere susține într-un comunicat de presă că alunecările din apropierea Autostrăzii Orăștie – Sibiu, zona Bucium, sunt doar de suprafață, cauza lor fiind fenomenul de îngheț-dezgheț și umiditatea crescută. 

”Pe dealul Bucium – zona cuprinsă între km 63+770 – km 64+850, stânga, pe taluzurile cuprinse între km 64+000 – km 64+380, calea 2, s-au constatat cedări ale stabilității terenului, care au condus la apariţia mai multor trepte de cedare”, transmite, joi, CNAIR.

În prezent, compania desfăşoară următoarele activităţi:

  • măsuri pentru asigurarea scurgerii apelor, curățarea și decolmatarea șanțurilor și podețelor;
  • asanarea apelor care băltesc pe suprafața versantului din cauza imposibilității de scurgere către un emisar;
  • mobilizarea unei echipe de intervenție pregătită să acționeze în orice moment pentru degajarea pământului alunecat în șanţul existent de la baza corpului autostrăzii, dacă va fi cazul și inspecția zilnică a zonei menționate;

Totodată a fost identificată crearea unui prag de rupere spre coama dealului, cu lungimea aproximativă de 200 metri și înălțimi diferite în lungul acestuia, a cărui aspect confirmă existența unui plan de alunecare, însă acesta s-a echilibrat momentan, cu mult în amonte față de autostradă.

”Menționăm că aceste cedări ale terenului existau și erau vizibile anterior rezilierii Contractului de lucrări iar evoluția din anul 2016 este ca urmare a nefinalizării lucrărilor și nerealizării lucrărilor de conservare/protejare a versanților de către Salini Impregilo SpA.

Pe cale de consecinţă, apreciem că alunecările din zona adiacentă autostrăzii sunt doar de suprafață și apreciem cauza lor ca fiind fenomenul de îngheț-dezgheț și umiditatea crescută. De asemenea, CNAIR SA monitorizează permanent acest sector şi acţiunile pe care le întreprinde, au rolul de a diminua posibilitatea apariţiei oricărui risc”, transmite CNAIR.

Sursa foto: Adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea