Rămâi conectat

Actualitate

CNADNR: Rovinieta se poate achiziționa în continuare și de la terminale automate

Ziarul Unirea

Publicat

în

CNADNR a anunțat că renunţă la măsura de a sista, de marţí, plata rovinietei prin terminale automate şi de a accepta doar terminalele asistate de operator uman, după consultări cu Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

rovinieta terminal automat„CNADNR s-a arătat deschisă în a purta un dialog cu reprezentanţii UNTRR, a luat act de clarificările prezentate de UNTRR şi a constatat lacunele legislative actuale, urmând să înteprindă toate măsurile necesare pentru a alinia vânzarea de roviniete la noul mod de comerţ la distanţă, care nu presupune interacţiunea directă cu personalul distribuitorilor autorizaţi. Confirmăm că utilizatorii vor putea cumpăra în continuare roviniete la toate terminalele/maşinile automate de procesare plăţi numerar/electronice neasistate”, potrivit UNTRR.

Măsura vine în beneficiul a peste 500.000 de români care au ales în ultimul an să-şi achiziţioneze roviniete prin intermediul a 3.000 terminale.

UNTRR notează că va continua în perioada următoare consultările cu CNADNR pentru clarificarea tuturor aspectelor privind emiterea de roviniete.

UNTRR a cerut duminică, printr-un comunicat, CNADNR şi Ministerului Transporturilor să oprească aplicarea începând de marţi a măsurii CNADNR de a nu mai permite plata rovinietei la terminale automate neasistate şi de a accepta doar terminalele asistate de operator uman.

Potrivit organizaţiei transportatorilor, măsura CNADNR ar fi intervinit cu practici neconcurenţiale în zona distribuirii de roviniete, în vederea creării unui avantaj anumitor distribuitori.

Consiliul Concurenţei a fost sesizat despre „aspectele prin care CNADNR introduce măsuri necuncorenţiale în vederea favorizării unor distribuitori de roviniete”, se arată în comunicattul transmis duminică. De asemenea, asociaţia transportatorilor a cerut Băncii Naţionale a României şi Ministerului Finanţelor Publice să facă precizările necesare din care să rezulte dacă CNADNR are vreun temei legal pentru promovarea anumitor sisteme de plată şi pentru interzicerea/limitarea altora.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă şi apolitică, fondată în 1990, care apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 14.000 membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane. (Z.U.)

Sursa: gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea