Rămâi conectat

Sport

Clubul Sportiv Olimpia Aiud îşi precizează poziţia vis-a-vis de chestiunea „fondurilor nerambursabile”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Clubul Sportiv Olimpia Aiud, cu sediul în Aiud, str. Arenei, nr. 10 Alba, reprezentat legal de Ioan Demeter – preşedinte executiv şi Sasu Nicolae – vicepreşedinte a depus în termenul legal prevazut deOlimpia Aiud 1 “regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al municipiului Aiud, alocate pentru activităţi non profit de interes local” emis de Consiliul Local Aiud, o cerere, însoţită de documentaţia necesară (conformă cu prevederile art. 26 din regulament) pentru accesarea unor fonduri nerambursabile din bugetul local al municipiului Aiud pentru proiectul “valorificarea la un nivel superior al potenţialului sportiv (fotbalistic) al tinerilor aiudeni” prin care am solicitat suma de 31.000 de lei.

În urma verificării proiectului de către “Comisia de evaluare şi selecţionare a proiectelor de interes public pentru finanţări nerambursabile, la nivelul municipiului Aiud (din care a făcut parte şi domnul consilier Ioan Moldovan), clubului nostru i s-a alocat suma de 14.000 de lei din cei 31.000 de lei solicitaţi, suma aprobată ulterior şi în şedinţa Consiliului Local Aiud.
În cazul clubului nostru autoritatea finanţatoare, respectiv Municipiul Aiud, prin contractul de finanţare semnat, a decis acordarea sumei de 14.000 de lei, în tranşe (art. 50, din regulament), pe care le-am şi primit după cum urmează:
Tranşa I, în sumă de 1050, 00 lei cu o.p. 2368/11.08.2014;
Tranşa II, în sumă de 9450, 00 lei cu o.p. 2974/15.09.2014;
Tranşa III (finală), în sumă de 3500,00 lei cu o.p. 3364/05.11.2014.
În conformitate cu prevederile art. 51 din regulament, autoritatea finanţatoare nu putea să elibereze tranşa a II-a, respectiv a III-a de bani către clubul nostru, decât după depunerea de către acesta a documentelor justificative (facturi, chitanţe etc, conf. art. 58 din regulament) pentru sumele acordate.
Dacă se tot face referire pe parcursul articolului din ziarul dumneavoastră, atât de către dl. Dorel Lazăr cât şi de către domnul consilier Ioan Moldovan la art. 55 din regulamentul de acordare a finanţărilor nerambursabile, cu referire la depunerea documentaţiei privind proiectul, a raporturilor intermediare cât şi cele finale, de către entităţile finanţate, îi informez pe amândoi că toate documentele respective au fost depuse la serviciul Contabilitate din primărie, pentru simplul motiv că, Consiliul Municipiului Aiud nu are registratură.
Nu ştim de unde şi-a luat domnul Moldovan datele eronate, referitoare la clubul nostru, pe care le-a susţinut cu atâta ardoare în două şedinţe consecutive de consiliu local (iulie şi august), dar cu siguranţă nu de la registratura Consiliului Local Aiud (care repetăm, nu există). Pentru orice alte nelămuriri, ziarul dumneavoastră precum şi orice persoană interesată, poate cere lămuriri vis-a-vis de suma de 14.000 de lei acordată CS Olimpia Aiud, prin proiectul de finanţare nerambursabilă pe anul 2014, de la bugetul Municipiului Aiud, de modul cum a fost aceasta cheltuită, la serviciul “Contabilitate” al Primăriei Municipiului Aiud, unde documentele justificative, au fost depuse în timp real, pe durata desfăşurării proiectului (conform art. 58 din regulament).
Având în vedere că prin menţionarea numelui Clubului Sportiv Olimpia Aiud, într-un context neadevărat, care aduce atingere imaginii clubului, în conţinutul articolului menţionat, va rugăm să publicaţi acest drept la replică.

Ec. Ioan Demeter, CS Olimpia Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea