Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț (PMP): Bătaie de joc la adresa românilor: RCA- scumpit abuziv

Ziarul Unirea

Publicat

în

După presiunea pe care asiguratorii au pus-o asupra transportatorilor din România, a venit acum rândul cetățeanului de rând să fie bătaia de joc a societăților de asigurări care fac în țara asta ce vor fără ca statul, prin Autoritatea de Supraveghere Financiară să facă ceva. Dorind să-și recupereze profitul pe care visau să-l obțină pe spatele transportatorilor, societățile de asigurări au recurs la scumpirea RCA-ului pentru populație cu 30 de procente fără să vină cu justificări pentru această creștere enorm de mare a prețurilor. 

Ne amintim că abuzurile împotriva transportatorilor au încetat doar în urma protestelor la nivel național. Guvernul de tehnocrați în frunte cu Dacian Cioloș au stat și văd că și acum stau cu mâinile în sân lăsându-i pe cetățenii acestei țări la mâna unor companii însetate de profit. Așa cum am mai spus, nu este nici o diferența între guvernul Ponta care creștea acciza la carburanți și acest guvern. Partidul Mișcarea Populară a reacționat și în cazul creșterii accizei la carburanți, o vom face și acum.

Majorările pentru asigurările RCA obligatorii pentru persoanele fizice au fost publicate chiar de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Astfel în timp ce tarifele pentru camioane scad cu 40%, prețurile pentru autoturisme se majorează cu peste 30% față de luna februarie. Așadar companiile de asigurări AUTO nu pierd nimic: ce se taie de la camioane se recuperează de la perosanele fizice. Prețurile au crescut fără a exista o justificare tehnică și economică pentru o astfel de majorare. Se urmărește reîmpărțirea profitului firmelor de asigurări, pierdut din cauza plafonării polițelor RCA pentru transportatori și care a fost transferat pe umerii persoanelor fizice.

Am văzut că reprezentanții transportatorilor solicită Autorității de Supraveghere Financiară explicații despre modul în care s-au calculat noile tarife, care prevăd majorări de 30% pentru autoturisme.

Mulțumim Guvernului Cioloș, care dă mână liberă pentru aceste abuzuri. De asta au nevoie românii în prag de iarnă: de scumpiri abuzive!

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea