Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț, PMP Alba: ”Avram Iancu erou martir al neamului, dar nu pentru Iohannis şi PSD”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acum două luni am vorbit despre Avram Iancu. Spuneam atunci că eroii sunt memoria vie a istoriei noastre şi trecutul nostru ca popor, punctat de faptele memorabile ale celor care au scris paginile de istorie ale ţării noastre, nu trebuie uitat vreodată. Recunoştinţa faţă de înaintaşii noştri este o datorie pe care o avem atâta vreme cât spunem că suntem români.

Clement Negrut05Avram Iancu este unul din cei care au marcat istoria noastră, a românilor, mai ales aici în Ardeal. ,,Crăişorul Munţilor” a rămas pentru totodeauna în conştiinţa românilor fiind considerat ca unul dintre cei mai importanţi eroi ai naţiunii noastre. În data de 25 februarie când s-a votat în Parlament proiectul de lege prin care Avram Iancu urma să fie declarat ,,Erou al natiuni române” am avut iniţiativa de a lua cuvântul. Spuneam atunci: ,,Nu am luat cuvîntul la dezbateri generale, văzînd ceea ce s-a spus de la această tribună, deşi cuvintele spuse de Avram Iancu ,,No hai” mă împingeau să o fac, dar am considerat că nu e bine. Dragi colegi, ,,Patriotismul nu se striga; se afirmă” spunea Ioan Raţiu. Astăzi prin votul nostru ne–am afirmat patriotismul, îl cinstim pe cel care spunea că ,,Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea ferictă”. Acesta a fost Avram Iancu, un vizionar, un mare patriot, un mare iubitor de ţară. Vă asigur că de la Zlatna la Bucium, de la Abrud, la Avram Iancu încă mai freamătă prin cetinile brazilor numele lui Avram Iancu, rădăcina neamului românesc, pe care nu o va putea smulge nimeni niciodată. Vă mulţumesc!”

A venit pe urmă însă o mare dezamăgire când am văzut că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge această Lege, invocând nişte motive slabe. Au trecut aproape doua luni de la respingerea proiectului de lege de către Iohannis şi în Parlament nici vorbă să se mai discute acest subiect deşi regulamentul spune că cererile de reexaminare a Preşedintelui României se introduc cu celeritate pe ordinea de zi . În opinia mea şi nu numai, mişcarea preşedintelui ascunde tocmai intenţia de a atrage UDMR într-o viitoare majoritate parlamentară. Se ştie foarte bine că celor din UDMR le-a stat în gât această iniţiativă referitoare la eroul nostru, Avram Iancu. Numele lui e pentru udemerişti ca tămâia pentru ştim noi cine. Klaus Iohannis continuă politica compromisurilor cu UDMR din interesul de a aduce PNL la guvernare, fapt confirmat şi de votul din Parlament pentru scăparea lui Laszlo Borbely de urmărirea penală la care PNL a contribuit. Acelaşi lucru face şi PSD care s-a folosit in campania de la europarlamentare de imaginea lui AVRAM IANCU, iar acum tremură în faţa UDMR ca nu cumva să întoarcă armele în Parlament. Ruşine!

Voi cere Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor ca acest proiect legislativ sa fie readus pe ordinea de zi cât mai repede.

Pe de altă parte mă bucur de fiacare dată când văd că numele lui Avram Iancu este cinstit de români. De curând Uniunea Naţională a Barourilor din România l-a omagiat pe Avram Iancu în cadrul unei conferinţe ce a avut loc la Alba Iulia, prilej cu care a fost evocată activitatea sa ca avocat. Felicitări! De asemenea felicitări şi Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu” din România, care ţine aprinsă lupta de recunoaştere a meritelor pe care le are acest erou al Naţiunii Române.

Numele lui Avram Iancu trebuie să fie păstrat cu sfinţenie, asemenea unei icoane dragi. Datorită faptelor sale extraordinare, numele Crăişorului Munţilor va rămâne încrustat pentru eternitate pe frontispiciul pantheonului marilor personalităţi istorice ale acestei ţări care au făcut posibilă dăinuirea în timp a naţiunii noastre.

Deputat Clement Negruţ, preşedinte PMP Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea