Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț (MP): Buget de criză, domnule Hava?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Problema impozitelor locale de la Alba Iulia are, așa cum spuneam nu demult, efecte puternice asupra bugetului municipiului. Grație ,,profesionalismului” și ,,interesului” arătat de consilierii locali în frunte cu veșnicul candidat și ales Mircea Hava, la nici o lună de la Clement Negrut10adoptarea bugetului pe 2016 avem rectificare. Vorbim desigur de tăieri deoarece în visteria locală nu vor mai intra sumele consistente pe care primarul visa să le mulgă de la albaiulieni.

Întreb iarăși: ce investiții vor fi afectate? La Alba Iulia principala resursă pentru investiții sunt impozitele cetățenilor? Desigur, deoarece investitori de anvergură care să aducă niște contribuții substanțiale la bugetul local nu prea există. Poate tocmai de aceea Alba Iulia a devenit vestită la nivel național pentru faptul că aproape jumătate din străzi sunt neasfaltate. Poate din același motiv nu avem teatru, sală polivalentă și investiții și locuri de muncă suficiente. Scuza domnului primar pentru cota ridicată de impozitare impusă în prima fază era aceea că: ,,școala, drumul, iluminatul public, întreținerea Cetății și a spațiului verde din oraș, totul este plătit din acești bani (impozite n.a.). Halal gospodar! Vom vedea acum de unde și cum se va tăia pentru a da socoteala între venituri și cheltuieli.

Nu am obținut până în acest moment, însă vom solicita date privind rectificările făcute asupra bugetului general de venituri și cheltuieli pentru a vedea cum au dres treaba aleșii locali, după ce au fost presați să scadă cota de impozitare de la 1,3 la 0,5 la sută.

Preşedinte MP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea