Rămâi conectat

Politică Administrație

Claudiu RĂCUCI, candidat PNL la Camera Deputaţilor: “PRIN NOI ÎNŞINE” SĂ RECLĂDIM ROMÂNIA!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cuvintele de început nu sunt simple vorbe-n vânt, ci fac parte din istoria României şi reprezintă doctrina liberală care a stat la baza construirii statului român modern începând cu secolul al XIX-lea. A sosit  timpul ca românii să privească înapoi pentru a-şi regăsi încrederea în propriile forţe şi a vedea că România bine guvernată a pornit de la valorile lor. Fiecare dintre noi trebuie conştientizeze că, dacă ”lucrurile sunt bine făcute”, fie că vorbim de familie, fie de locul de muncă, mai devreme sau mai târziu ne vom bucura de o construcţie durabilă a societăţii noastre.

claudiu-racuciLa fel stă situaţia şi în comunităţile mici – localităţi, regiuni sau judeţe – şi cred că trebuie să lăsăm copiilor noştri o societate care să-şi regăsească făgaşul normal al dezvoltării, pornind de la tradiţiile şi valorile românilor.

În opinia mea, dezvoltarea României nu se va face plecând numai dinspre Bucureşti spre provincie, ci mai ales invers, plecând dinspre comunităţile locale spre Bucureşti.

De aceea consider că sprijinirea dezvoltării acestor comunități pornind de la modernizarea infrastructurii, sprijinul consistent acordat capitalului românesc al micilor investitori în industrie, dar şi în agricultură vor conduce, fără îndoială, la bunăstarea oamenilor. Judeţul Alba a demonstrat cu prisosinţă acest lucru, prin dezvoltarea economică care a început independent în comunităţile locale din zona Sebeşului sau a Blajului, pentru a culmina cu zona Alba Iulia.

Vedem cum  dezvoltarea Blajului a condus la ridicarea zonei Târnavelor, iar acest proiect     trebuie să continue, pentru că va conduce la dezvoltarea judeţului Alba.

De aceea, mă voi implica pe toate căile legale să sprijin dezvoltarea acestei zone atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al infrastructurii.

Consider că realizarea unei asocieri între comunităţile locale din zona Târnavelor va duce la crearea unei viziuni unitare de dezvoltare a zonei. Astfel s-ar indentifica uşor zonele cu potenţial în atragerea investitorilor industriali, zonele unde va trebui sprijinită dezvoltarea agriculturii şi a producătorilor agricoli, zonele cu potenţial turistic şi s-ar extinde aria de dezvoltare a serviciilor. Unite în proiecte asociative, gradul de atracţie al acestor comunităţi locale va creşte şi,de asemenea, va creşte şi potenţialul de atragere a proiectelor de finanţare sau a proiectelor de investiţii.

Succesul acestui proiect va constitui un model de bună practică, ce va creşte imaginea întregii zone, va arăta puterea de dezvoltare a comunităţilor noastre, putând fi în acelaşi timp multiplicat şi spre alte regiuni. Un exemplu simplu ar fi crearea în această zonă a unui centru de colectare pentru legume şi fructe. Producătorii din zona Târnavelor ar putea în acest fel să vândă produsele obţinute în cantităţi mari cu un preţ de piaţă corect.

Foarte importante sunt şi proiectele de dezvoltare a infra­structurii. Mă voi implica –  în situaţia în care voi avea votul dumneavoastră – în deblocarea proiectului de modernizare a drumului naţional DN 14B, legătura dintre judeţul Alba şi judeţul Sibiu, drum care traversează zona Târnavelor.

De asemenea, voi încerca să aflu stadiul în care se află proiectul de centură ocolitoare a Blajului şi modul cum va putea fi finanţat. Fără drumuri moderne nu se pot atrage sau fixa investitori strategici.

Dezvoltarea infrastructurii în sănătate, învaţământ sau sport şi atragerea de specialişti în zonă vor da şansa copiilor noştri să crească într-un mediu sănătos. Prin mediu sănătos înţeleg ca fiecare familie să trăiască într-o comunitate modernă, să se bucure de posibilitatea de a avea un loc de muncă, iar copiii lor să înveţe la şcoli bune, cu profesori respectabili. De aceea voi fi interesat de stadiul şi perspectiva obiectivului de investiţii – campus școlar preuniversitar – care în acest moment este în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii ca lucrare de investiţii în curs de realizare, însă fără nicio alocare bugetară în ultimii ani. De asemenea, construirea sălii de sport din Blaj, realizarea infrastructurii culturale, dotarea şi modernizarea spitalului din Blaj sunt proiecte de care vor beneficia peste 50.000 de oameni.

Interesul pentru aceste investiţii trebuie să ne aparţină. Realizarea lor nu vine din cer, ci stă în puterea noastră a fiecăruia în funcţie de competenţele pe care le avem şi de voinţa cu care ne asumăm realizarea unor astfel de proiecte. Ştiu că, împreună cu primarii din zona Târnavelor, voi face ca vocea acestei comunităţi să fie auzită şi ascultată în Parlamentul României şi veţi avea posibilitatea, prin mine, să arătaţi tuturor un exemplu de bună practică, cum comunităţi unite au reuşit prin ele însele sa reclădească o regiune. Aşa se poate RECLĂDI ŞI ROMÂNIA – “prin noi înşine”!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea