Rămâi conectat

Politică Administrație

CJ Alba mai face un pas înspre finalizarea sistemului de colectare a deșeurilor. Licitație pentru echipamente de 2,5 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba derulează o nouă procedură de achiziție publică în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. Este vorba despre contractul ”Furnizare echipamente pentru colectarea separată a deșeurilor și unități de compostare individuală”. Ofertele pot fi depuse până în data de 9 septembrie 2015, ora 10.00, urmând ca în aceeași zi, la ora 12.00, să aibă loc deschiderea acestora.

 

Colectare-DeseuriValoarea estimată a contractului este de 10.109.652 lei, fără TVA. Activitățile specifice contractului cuprind furnizarea bunurilor, transportul la amplasamentele de predare, asigurarea pieselor de schimb și a service-ului în perioada de garanție, respectiv asigurarea documentațiilor tehnice, a certificatelor de conformitate și a tuturor documentelor comerciale, de transport și de plată aferente produselor livrate. Containerele destinate colectării selective a deșeurilor (hârtie și carton, plastic și metal, sticlă) vor fi amplasate în toate comunele, orașele și municipiile județului Alba, criteriul distribuției acestora fiind cel al numărului de locuitori.

 

În cadrul acestui contract vor fi achiziționate următoarele bunuri:

  1. Containere pentru colectarea deșeurilor de hârtie și carton (1,1 mc) – 1.448 buc
  2. Containere pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal (1,1 mc) – 1.441 buc
  3. Containere pentru colectarea deșeurilor de sticlă (1,1 mc) – 1.486 buc
  4. Unitați de compostare individuală – 16.133 buc
  5. Containere pentru colectarea deșeurilor periculoase menajere (6 mc) – 13 buc
  6. Containere pentru colectarea deșeurilor voluminoase (15 mc) – 23 buc
  7. Containere pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (30 mc) – 9 buc.

 

Proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” introduce un concept nou menit să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri ce va ajunge la depozitul conform de la Galda de Jos – compostarea individuală. În acest sens, toate unitățile de compostare individuală ce vor fi achiziționate prin acest contract vor fi distribuite gratuit, prin intermediul administrațiilor locale, la gospodării din mediul rural. Prin intermediul acestor unități, deșeurile menajere biodegradabile din gospodărie vor putea fi transformate într-un îngrășământ bogat în nutrienți, denumit compost, ce va putea fi utilizat în agricultură.

 

Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” cu o valoare de 212.015.115 lei, fără TVA. Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea