Rămâi conectat

Ştirea zilei

Circa 100 de angajați ai Spitalului din Alba Iulia au întrerupt activitatea, fiind nemulțumiți de salarizarea neunitară

Dragoş Suciu

Publicat

în

Circa 100 de angajați, majoritatea asistenți medicali și infirmieri, de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au întrerupt activitatea miercuri dimineața, timp de două ore, fiind nemulțumiți că nu s-a ajuns la o soluție cu autoritățile privind Legea salarizării unitare.

Spitalul Judetean Alba05Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Alba, Grațiela Indreica, a declarat pentru ziarulunirea.ro că activitatea a fost întreruptă între 8.00 și 10.00, asistenții și infirmierii ieșind în hol, la parterul Spitalului, iar alte cadre medicale, care au rămas în secții, au purtat banderole la braț.

”Cât e grevă de avertisment pentru noi este esențial să transmitem un semnal, dar din păcate e greu să mobilizezi pentru că personalul e redus pe secții. Pe foarte multe compartimente e o asistentă sau două. Dacă sunt mai multe, pacienții sunt foarte gravi și atunci e greu să mobilizezi, dar foarte multă lume a purtat banderolă în intervalul 8.00 – 10.00, deci partea de solidaritate a existat. Acolo unde s-a putut întrerupe activitatea au coborât jos în hol, în total fiind în jur de 100 de persoane. Au întrerupt activitatea inclusiv cei din personalul tehnic-administrativ (TESA)”, a declarat Grațiela Indreica.

Aceasta a fost o grevă de avertisment care face parte din calendarul de proteste al Federației Sanitas, iar în 31 octombrie ar urma să fie declanșată o grevă generală.

Grațiela Indreica a adăugat că în unele secții și medicii au întrerupt activitatea, din solidaritate, însă nu au coborât la parterul spitalului.  Principala nemulțumire e cauzată de salarizarea neunitară.

”Sper că lumea va înțelege că avem o profesie în care echipa e importantă, pornind de la manager și mergând până la brancardier (…) Principala nemulțumire e privind salarizarea pentru că practic s-au creat patru breșe foarte mari. Una se referă la scăparea din Ordonanța de Urgență a diferitelor categorii, pe lângă cele din sănătate clasice adică, asistența socială, sau din sănătate a scăpat medicina școlară, cei din DSP-uri, apoi din interiorul unităților sanitare au scăpat TESA. Ei nu sunt prevăzuți pe nicio creștere de salarii”, a mai spus Indreica.

Greva de avertisment a fost anunțată pe site-ul Federației Sanitas.

”Ziua de 19 octombrie 2016 este una importanta pentru tot ceea ce înseamnă sistemul sanitar și de asistență socială. Este ziua în care ne cerem drepturile și nu mai acceptam jumătăți de măsură!  (…) Nu contează gradul profesional! Medic, asistent medical, infirmier, personal TESA, angajat din DSP, creșă sau grădiniță, angajat în asistenta sociala… Trebuie să fim uniți! (…)Nu ne-am dorit să ajungem aici! Însă am ajuns în situația să nu mai putem profesa. Am ajuns în situația în care să trimitem pacienții să își cumpere tratamentul și materialele sanitare din afara spitalelor. Am ajuns să ne îngropăm colegii morți la datorie din cauza epuizării fizice. Am ajuns umiliți de niște guvernanți cărora nu le pasa ce se întâmplă cu populația acestei tari”, se arată într-o postare pe site-ul Federației Sanitas.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea