Rămâi conectat

Sport

Ciocănel Raluca (CSŞ Blaj), de şase ori campioană naţională la schi | Performanţă de senzaţie, calificarea la Jocurile Olimpice din 2018!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanţă de senzaţie pentru sportul din Alba! Avem în judeţ o proaspat campioană naţională la schi: Ciocănel Raluca a reuşit 6 victorii la campionatele naţionale de schi alpin şi calificarea la JO din Coreea de Sud 2018.

Este o mare reuşită pentru noi şi o onoare să reprezentăm România la probele tehnice din cadrul Jocurilor Olimpice. Raluca a muncit foarte mult pentru acest obiectiv, concurenţa fiind acerbă pentru aceste puncte de calificare. Ea a izbutit acest lucru în proba de slalom, unde apare pe listele de calificare cu 50,87 de puncte, pe poziţia 285 în lume. Lupta nu s-a încheiat, pentru că vom încerca îmbunătăţirea punctelor până la momentul JO, pentru a ne garanta acest loc precum şi o poziţie cât mai bună în ierarhia mondială. Momentan aşteptăm să fim incluşi în lotul olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Pyeongchang şi sperăm, de ce nu, la un ajutor financiar extrabugetar pentru a ne putea îndeplini onorabil acest obiectiv important”, a precizat antrenorul Tiberiu Tanţoş.

Sportivii de la secţia de schi alpin, legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Blaj, după ce secţiile au fost mutate recent aici, au concurat zilele trecute la Campionate Naţionale de juniori-seniori care au avut loc la finele lunii trecute la Azuga. Clubul Sportiv Şcolar din Cîmpeni, care funcţiona pe lângă Colegiul Naţional “Avram Iancu” din Cîmpeni, a fost desfiinţat, iar grupele au fost transferate la Clubul Sportiv Şcolar Blaj, ca urmare a unei directive naţionale. Sportivii secţiei de schi, împreună cu antrenorul Tiberiu Tanţoş, au participat la aceste campionate, reuşind rezultate importante în judeţ, în ceea ce înseamnă schiul alpin. Ciocănel Raluca a cucerit şase medalii de aur, adjudecându-şi titlul de campioană naţională a României la următoarele probe: slalom uriaş juniori, slalom juniori, slalom seniori, combinată alpină juniori, combinată alpină seniori, supercombinată juniori.

Copoţ Bianca s-a clasat pe locul 6 la slalom juniori, locul 6 la slalom seniori şi locul 5 la combinată alpină. De asemenea Kis Timea a fost şi ea la naţionale, dar din cauza accidentării suferite sezonul trecut, nefiind complet recuperată, nu a putut termina cursele, fiind foarte riscant, dar va fi prezentă la Campionate Naţionale ale Cluburilor Sportive Şcolare care vor avea loc la finele lunii martie. Fetele au reuşit performanţe notabile la cel mai important concurs de schi alpin din România, dovedindu-şi iarăşi valoarea în probele tehnice.

Componentă a lotului naţional de juniori, Ciocănel Raluca a debutat sezonul acesta la Cupa Mondială, fiind participantă la cursele de slalom de la Maribor (Slovenia) şi Kronplatz (Italia), dar şi la curse FIS şi din Cupa Europei. A participat la Campionatul Mondial de seniori de la St. Moritz (Elveţia), unde din păcate nu a terminat proba de slalom, condiţiile fiind deosebit de dificile şi presiunea foarte mare, iar la start prezentă toată elita mondială a schiului alpin. Sezonul internaţional nu este încheiat, peste câteva zile deplasându-se la Are (Suedia), unde va concura în probele tehnice, slalom şi slalom uriaş, din cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori (5-15 martie). Talentata schioare a mai avut un obiectiv pentru acest an şi anume calificarea la Jocurile Olimpice din 2018, la Pyeongchang, în Coreea de Sud.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea