Rămâi conectat

Politică Administrație

Cine şi de ce atacă biserica şi eroii românilor?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cine şi de ce atacă biserica şi eroii românilor?

Fiecare român de bună credinţă a constatat faptul că în ultimii ani s-au înmulţit atacurile asupra a tot ceea ce înseamnă spirit naţional românesc. Am participat la foarte multe acţiuni cultural-patriotice din Apuseni şi din alte zone din Transilvania şi din ţară. Peste tot am simţit aceeaşi emoţie şi mândrie naţională din partea românilor participanţi la aceste evenimente.

Corneliu OlarToţi istoricii consideră că mai cu seamă credinţa strămoşească, tradiţiile, portul popular şi folclorul ne-au ţinut şi ne ţin uniţi ca popor. În vremuri grele, poporul român a fost îmbărbătat de mari eroi, de mari patrioţi şi mai ales de oameni sfinţi. Eroii Ţării Moţilor cred că sunt un bun exemplu în acest sens. Horea a murit tras pe roată, pentru popor. Avram lancu şi-a dat toată averea pentru popor şi a suferit ca nimeni altul de dorul libertăţii şi dreptăţii pentru moţii lui. Pentru tinerii de azi ai României, născuţi după 1989, Avram lancu ar trebui să fie modelul de urmat. Avea doar 24 de ani când a devenit conducătorul Revoluţiei de la 1848. Pentru cei care suntem oameni maturi, Horea ar trebui să ne fie modelul de luptă pentru propăşirea ţării şi a neamului. Din păcate, nu este aşa. Nu prea mai suntem vrednici urmaşi ai strămoşilor. Că dacă eram, situaţia din Apuseni şi din ţară ar fi fost mult mai bună.

Despre Horea, lancu şi alţi eroi naţionali se vorbeşte mult prea puţin chiar şi în noile manuale de istorie. Sunt indivizi care încearcă să-i denigreze şi să le ignore importanţa. Sunt mulţi indivizi care ne atacă şi credinţa. Interesul lor este simplu de bănuit: fără credinţă şi fără eroi am deveni ca o turmă de oi fără stăpân, condusă după bunul plac de multinaţionale şi ţări străine. Apoi, în ultimii ani, nu de puţine ori am asistat la manipulări mediatice („cu televizorul se minte mereu poporul”) în care, prin atingerea corzilor sensibile ale românilor (credinţa, familia, eroii) se încearcă mascarea adevăratelor probleme grave ale ţării, precum lipsa locurilor de muncă, exodul românilor în străinătate şi sărăcia. Nu trebuie să fim nici istorici, nici analişti politici ca să ne dăm seama că nu întâmplător Imnul Naţional începe cu îndemnul „Deşteaptă-te, române”! Tot un îndemn la deşteptare este şi faptul că, înainte de a deveni martir şi erou al neamului românesc, Horea a fost cons­tructor de biserici.

Corneliu OLAR, primar al comunei Horea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea