Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cine împlinește 100 de ani într-o localitate din Alba, poluată la greu de-a lungul anilor, primește un premiu în bani din partea primăriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Cine împlinește 100 de ani într-un oraș din Alba, poluat la greu de-a lungul anilor, primește 500 de lei din partea primăriei

Greu de crezut că în zona Zlatna cineva ar mai putea atinge și chiar depăși respectabila vârstă de 100 de ani, după ce pe parcursul vieții a înghițit noxele de la fosta Ampelum Zlatna sau praful din minele de aur dinspre Almașu.

Dar așa, pentru orice eventualitate și cu speranță maximă, consilierii locali din Zlatna au aprobat ”Regulamentul pentru acordarea unei bonificaţii persoanelor care au împlinit vârsta de 100 de ani şi au domiciliul în Unitatea Administrativ Teritorială – oraş Zlatna”. Acordarea bonificaţiei, scrie în hotărâre, nu este condiţionată de: cetăţenie; naţionalitate; vârstă; sex; religie sau apartenenţă politică.

”Primarul oraşului Zlatna sau persoana împuternicită în acest sens înmânează persoanei care a împlinit vârsta de 100 de ani sau persoanei care o reprezintă, la sediul Primăriei oraşului Zlatna sau la domiciliul beneficiarului, o copie a ordinului de plată prin care s-a virat suma de 500 lei, însoţită de o diplomă. Diploma este înscrisă de către Serviciul Public de Asistenţă Socială în registrul cu evidenţa cetăţenilor din UAT – oraş Zlatna ce împlinesc vârsta de 100 de ani. (…) Bonificaţia nu se va mai acorda în cazul decesului persoanei vârstnice dacă acesta a fost înregistrat după data împlinirii vârstei de 100 de ani şi nu s-a putut acorda această bonificaţie la data împlinirii vârstei de 100 de ani”, se precizează în hotărârea aprobată de Consiliul Local Zlatna.

De curiozitate, l-am întrebat și pe primarul Silviu Ponoran dacă în UAT Zlatna a identificat oameni aflați în pragul centenarului sau care l-au depășit. ”

Sincer, am premiat zilele trecute o femeie din Feneș care a împlinit 100 de ani. Însă doamna nu a lucrat niciodată în fabrica de cupru, nicidecum în mină”, a explicat Ponoran.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea