Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cine a promovat concursul pentru șefia Jandarmeriei Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Împuternicit la comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba la finele anului trecut după pensionarea col. Felician Itu, col. Marius Giurea a promovat concursul pentru ocuparea funcției de inspector-șef al Jandarmeriei Alba organizat în luna iulie, la București, fiind așteptată doar numirea sa oficială pe acest post.

Colonelul Marius Claudiu Giurea, în vârstă de 47 de ani, și-a început cariera militară în Ministerul Apărării Naționale, în anul 1996, după absolvirea Institutului Militar de Infanterie și Chimie „Nicolae Bălcescu” Sibiu, în calitate de comandant de pluton parașutiști la UM 01842 Titu, unde a mai deținut funcțiile de șef grup operațiuni speciale și comandant de companie parașutiști, iar alți 2 ani i-a petrecut la UM 01979 București, ca șef al Cercetării.

Pe 1 februarie 2005, a trecut la Ministerul de Interne, mai întâi ca șef grupă paraşutişti cu specific antiterorist şi acţiuni speciale la UM 0465/A Jandarmi Bucureşti, apoi în calitate de comandant de detașament, culminând cu funcțiile de ofițer de stat major. Între 2009 – 2010 a fost comandantul Batalionului 1 Jandarmi Intervenţie Antiteroristă și Acţiuni Speciale, iar până în 2013 a lucrat ca ofițer de stat major și de comandă la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Din 2013, s-a mutat la Alba Iulia, unde a ocupat funcția de prim-adjunct al inspectorului-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean, până la împuternicirea sa la conducerea Jandarmeriei Alba. A absolvit masterate în criminalistică și managementul cooperării polițienești internaționale, ambele la Academia de Poliție „Al. I. Cuza” București. Totodată, a participat la numeroase cursuri de perfecționare și stagii de pregătire în țară și în străinătate, în Italia, Turcia și Germania, inclusiv cu trupele de comando germane. Este parașutist și cercetaș militar, specialist de clasa I. Felicitări și mult succes în activitate!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea