Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Cinci alimente foarte sănătoase doar dacă sunt consumate în cantități mici. Beneficii asupra organismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Oamenii vor mereu să găsească acel aliment magic care îi va face sănătoşi, slabi şi frumoşi. Există numeroase alimente pe planetă care fac asta, dar orice mâncaţi în exces, efectul dispare, potrivit lui Frances Largeman-Roth, autorul cărţii Eating in Color.

vin rosu si ciocolataCinci alimente sănătoase doar dacă sunt consumate în cantități mici.

Vin roșu

Un pahar de vin nu este bun doar pentru relaxare, ci are şi efecte benefice pentru sănătate. Acesta conţine resveratrol, un compus antioxidant folositor în cazul bolilor precum cele de inimă, cancer, diabet sau chiar Alzheimer. Mai mult decât atât, potrivit unui studiu, vinul roşu ar fi bun şi împotriva luării în greutate, ajutând la menţinerea unei greutăţi sănătoase.

O porţie de vin înseamnă însă un pahar de vin de aproximativ 140 de grame, nu jumătate de sticlă. Consumul unei cantităţi mai mari ar putea conduce la îngrăşare, eliminând efectele benefice, spune Largeman Roth. Consumul excesiv de alcool creşte riscul de hipertensiune arterială sau de cancer.

Ciocolată amăruie

Atâta timp cât conţine cel puţin 70% cacao, ciocolata amăruie este cea mai sănătoasă alternativă pentru pofta de dulce. Aceasta este bună pentru inimă, scăzând tensiunea arterială şi colesterolul. Ciocolata amăruie conţine şi compuşi care cresc producţia creierului de hormoni ai fericirii, precum serotonina.

O porţie de 30 de grame are în jur de 160 de calorii, iar un baton întreg de ciocolată duce la peste 600 de calorii pe care le-aţi putea consuma prin alte alimente. ”Nu este neapărat rău, dar îţi ia din caloriile pe care le-ai putea lua din alte alimente”, spune nutriţionistul Rania Batayneh.

Ulei de cocos

Potrivit unor cercetări, uleiul de cocos ar fi pun pentru reducerea grăsimii de la nivelul abdomenului, iar un alt studiu recent arată că acesta are un rol important în protejarea neuronilor împotriva bolii Alzheimer. Potrivit unui nutriţionist, acesta ajută şi la digestie.

Totuşi, este uşor să depăşim cantitatea recomandată. Majoritatea experţilor recomandă ca 20-35% din caloriile consumate să provină din grăsimi, însă dacă puneţi ulei de cocos pe orice este foarte uşor să depăşiţi limita.

Avocado

Acest fruct conţine foarte multe grăsimi mononesaturate şi fibre, o combinaţie care vă va ajuta să fiţi mai sănătoşi şi să scăpaţi de pofte. Un studiu arată că oamenii care au adăugat acest fruct verde la mesele lor ăşi doreau mai puţin să mănânce alte gustări chiar şi timp de cinci ore. O porţie de avocado este de 50 de calorii, întregul fruct ajungând la aproximativ 240 de calorii, prin urmare cât de mult mâncaţi din el depinde de cît de activi sunteţi. ”Dacă sunteţi sedentari, caloriile în plus ar fi prea mult, mai puţin dacă renunţaţi la altceva din dietă”, spune Largeman-Roth.

Carne de vită macră

Carnea de vită macră reprezintă o sursă foarte importantă de proteine, iar dacă provine de la animale hrănite cu iarbă, ea conţine omega3 şi antioxidanţi. Cu toate acestea, consumul foarte mare de carne roşie poate duce la un risc crescut de cancer de colon, scrie healthyorganic.com.

”Consumul de carne roşie de două sau trei ori pe săptămână este potrivit. Dar trebuie să ţineţi cont de mărimea porţiei, care trebuie să fie de 100 de grame”, spune Largeman-Roth.

Sursa Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea