Rămâi conectat

Ştirea zilei

Chestorul principal de poliție Ioan Nicolae Căbulea s-a întors la șefia IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Nicolae Căbulea, chestor principal de poliție, fostul şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a întors la conducerea IPJ Alba. Ordinul a fost semnat de Ministrul Administrației și Internelor, Radu Stroe.

Numit în funcția de șef al IPJ Alba în urma plecării la minister a chestorului Tudor Grindean, Căbulea a fost la rândul său numit în funcţia de la minister în 15 mai 2012, pe care a ocupat-o până în luna noiembrie 2012 când a fost eliberat din funcție, fiind anchetat de procurorii Parchetului General pentru abuz în serviciu, în dosarul privind listele electorale de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. În același dosar mai sunt învinuiţi fostul ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre şi şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanei din MAI, Constantin Manoloiu.

Din luna noiembie 2012 și până în prezent a ocupat funcția de secretar general adjunct al MAI, prin ordin semnat de primul ministru Victor Ponta.

Referitor la acuzațiile care i se aduc, Ioan Nicolae Căbulea a declarat că nu a făcut altceva decât să se asigure că referendumul se desfăşoară în cele mai bune condiţii şi că nu există nimic să i se poată reproşa.

Deşi s-a remarcat ca un profesionist fără culoare politică, ocupând diferite funcţii de conducere în MAI, potrivit unor surse, numirea sa la Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică a fost făcută la propunerea PNL.

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea are 55 de ani şi s-a născut în comuna Lupşa din Munţii Apuseni. A deţinut vreme de mai bine de 30 de ani diverse funcţii de conducere în structurile Poliţiei Române, îndeosebi în judeţul Alba:

– În anul 1982 a devenit cel mai tânăr comandant de Poliţie orăşenească din Alba, preluând frâiele unui oraş “greu” din punct de vedere al situaţiei operative şi al potenţialului pericol reprezentat de fabrica de armament, respectiv Cugirul.

– În 1985 a fost avansat ca şef al Poliţiei Municipiului Alba lulia.

– După Revoluția din 1989, vreme de un an a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Alba

– În 1991 a fost numit adjunct ai şefului Poliţiei municipiului Alba Iulia

– În 1993 a fost numit şef al Poliției municipiului Alba Iulia

– În 1998 a fost numit adunct al şefului IPJ Alba

– În 1997 a devenit şef al IPJ Alba, în 1997.

– În timpul mineriadelor din ianuarie 1999 era şef al IPJ Gorj

– Între 2000-2001 a fost numit adjunct adjunct al şefului IPJ Hunedoara.

– În 2001 a revenit în Alba ca prim-adjunct al şefului IPJ Alba, ca ofiţer specialist în cadrul Serviciilor Cercetări Penale şi Poliţiei Judiciare.

– Între 2001 şi 2005 a reformat Serviciul Poliţiei Transporturi din IPJ Alba, în calitate de şef al acestei instituţii

– Din 2005 până în 2009 a activat ca şef al IPJ Mureş, gestionând situaţia operativă din acest judeţ

– Din octombrie 2009, a fost avansat în funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române

– În decembrie 2009 a câştigat concursul pentru funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu rang de subsecretar de stat

– Din martie 2011 a revenit la comanda IPJ  Alba, iar în 15 mai 2012 a fost numit şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea