Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cetățean italian, rezident ilegal în Alba Iulia, condamnat definitiv la 6 luni cu suspendare, pentru proxenetism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Antonio Vitale, un cetățean italian în vârstă de 67 de ani, domiciliat fără forme legale în Alba Iulia, a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism. Sentința a fost pronunțată, joi, de Curtea de Apel Alba Iulia care i-a admis contestația formulată împotriva  sentinței penale din 31 octombrie 2016, de la Judecătoria Alba Iulia, și i-a redus pedeapsa de la 2 ani de închisoare cu suspendare, la 6 luni.

”Admite apelul formulat de inculpatul V. A. împotriva sentinţei penale nr.578/2016 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia în dosar nr. 7155/176/2015. Desfiinţează, în parte , hotărârea atacată numai sub aspectul individualizării judiciare şi procedând la o nouă judecată a cauzei în aceste limite, Reţine în favoarea inculpatului V. A. dispoziţiile art. 74 alin. 1 lit. c) şi alin. 2 comb. cu art. 76 Cod penal anterior privind circumstanţele atenuate facultative şi efectele circumstanţelor atenuate. Reduce la 6 luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului V. A. pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism (…). Înlătură aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării drepturilor (…). Menţine pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute (…). Menţine aplicarea dispoziţiilor (…) privind suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi accesorii aplicate, şi stabileşte la 2 ani şi 6 luni durata termenului de încercare, (…) . Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii penale. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 18 mai 2017.

Potrivit rolii.ro, în actul de sesizare al Judecătoriei Alba Iulia (instanța de fond), s-a reținut că în perioada august- septembrie 2010, la diferite intervale de timp, și-a pus apartamentul la dispoziție și a facilitat practicarea prostituției pentru două tinere (martore în proces), prin intermedierea unor întâlniri între acestea și mai mulți prieteni de-ai săi, în vederea întreținerii de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 și 100 euro.

Instanța a reținut că inculpatul le-a cunoscut pe cele două martore prin intermediul unui bărbat care era angajat pe postul de ospătar la un hotel din municipiu și care la rândul lui facilita practicarea prostituției pentru cele două martore.

”Ulterior acestui moment, și după ce inculpatul a intermediat mai multe întâlniri, cele două martore i-au transmis numerele lor de telefon inculpatului, pentru a le contacta în mod direct, pentru a intermedia întâlniri cu prieteni de-ai acestuia din Italia, care doreau să întrețină raporturi sexuale contra cost. În acest context, inculpatul în perioada lunilor august – septembrie a anului 2010, în repetate rânduri a intermediat întâlniri între cele două martore și diverse persoane de sex masculin, care doreau să întrețină raporturi sexuale contra cost, negociindu-se astfel tarifele în jurul sumelor de 50 – 100 euro, nu de puține ori, inculpatul punând la dispoziție apartamentul său, unde aveau loc întâlnirile dintre cele două martore și clienți, intermediați de către inculpat”, se arată în sentința penală publicată de sursa citată.

În timpul procesului de la Judecătoria Alba Iulia, italianul a recunoscut faptul că a făcut cunoștință unor prieteni de-ai săi cu cele două martore dar a negat că aceștia au întreținut raporturi sexuale contra unor sume de bani, ori că a pus la dispoziție apartamentul pe care îl deținea însă instanța a stabilit că declarațiile lui ”nu se coroborează cu nici o probă administrată în cauză. Astfel, din declarațiile martorei  rezultă că inculpatul cunoștea faptul că aceasta practică prostituția, care a arătat că inculpatul le găsea clienți atât ei, cât și surorii sale, majoritatea fiind persoane mai învârstă, cetățeni italieni, care erau conduși în apartamentul inculpatului, unde întrețineau raporturi sexuale, tarifele fiind stabilite de martoră, fără să remită vreo sumă de bani inculpatului în urma întreținerii raporturilor sexuale”, se mai arată în sentința penală.

De asemenea, instanța a avut în vedere și procesele verbale, de redare a interceptărilor și înregistrarea convorbirilor sau comunicărilor purtate între inculpat cu una dintre martore, din care rezultă cu claritate modalitatea în care inculpatul păstra legătura cu cele două femei, stabilind cu acestea sumele de bani pe care acestea urmau să le pretindă clienților, precum și locurile de întâlnire. Astfel din procesul verbal de redare a convorbirilor din data de 03.09.2010 dintre inculpat și martoră reiasă cum inculpatul cheamă martora la locuința sa, relatându-i faptul că i se oferă suma de 50 de euro, martora relatând că dorește suma de 100 euro.

Antonio Vitale mai are o condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune comisă prin prin metoda maşinii de cusut Singer.

Sursa sentinței penale de la Judecătoria Alba Iulia: rolii.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea