Rămâi conectat

Politică Administrație

Cerinţe pe care fermierii trebuie să le respecte pentru a accesa subvenţii dedicate agriculturii ecologice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cerinţe pe care fermierii trebuie să le respecte pentru a accesa subvenţii dedicate agriculturii ecologice

Ministerul Agriculturii a pus la dispoziţia celor interesaţi noile cerinţe pe care fermierii trebuie să le respecte pentru a accesa subvenţii dedicate agriculturii ecologice. Pentru Campania 2017, alocarea financiară disponibilă este de 236,4 milioane de euro.
Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică
Pachetul 1 – Culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ) aflate în conversia la agricultura ecologică – 293 euro/ha/an;
Pachetul 2 – Legume aflate în conversia la agricultura ecologică – 500 euro/ha/an;
Pachetul 3 – Livezi aflate în conversia la agricultura ecologică – 620 euro/ha/an;
Pachetul 4 – Vii aflate în conversia la agricultura ecologică – 530 euro/ha/an;
Pachetul 5 – Plante medicinale şi aromatice aflate în conversia la agricultura ecologică – 365 euro/ha/an;
Pachetul 6 – Pajişti permanente aflate în conversia la agricultura ecologică: varianta 6.1 – pajişti permanente aflate în conversia la agricultura ecologică localizate în U.A.T.–uri neeligibile Măsurii 10 – 124 euro/ha/an; varianta 6.2 – pajişti permanente aflate în conversia la agricultura ecologică localizate în U.A.T.–uri eligibile Măsurii 10 dar fără angajament M10 – 87 euro/ha/an.

Cerinţe specifice: beneficiarii submăsurii trebuie să respecte practicile specifice agriculturii ecologice pe suprafeţele agricole care fac obiectul angajamentului, pe toată perioada de desfăşurare a acestuia; beneficiarii submăsurii trebuie să menţină certificarea suprafeţelor care au făcut obiectul angajamentului pentru conversia la metodele de agricultură ecologică pentru o perioadă de cel puţin 5 ani de la momentul semnării angajamentului respectiv; beneficiarii ţin o evidenţă a activităţilor agricole corelate cu implementarea angajamentelor; beneficiarii măsurii vor trebui să facă dovada deţinerii competențelor necesare implementării angajamentelor sau se angajează să obţină cunoştinţele şi informaţiile necesare sau să asigure expertiză necesară în domeniul implementării angajamentelor de agricultură ecologică prin servicii de consiliere sau consultanţă, care să vizeze cel puţin aspectele legate de identificarea parcelelor agricole, completarea şi depunerea angajamentelor şi cererilor de plată, măsurile de management aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerinţele de bază şi la cerinţele specifice ale angajamentelor; în cazul pajiştilor permanente pentru care se încheie angajamente, se asigură pe toată perioada angajamentului o încărcătură minimă de animale de 0,3 UVM/ha.

Sprijinul se acordă anual ca sumă fixă, pe unitatea de suprafaţă (ha), ca plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiarii care încheie angajamente voluntare pentru o perioadă de maximum 2 ani (pentru culturile anuale) şi maximum 3 ani (pentru culturile perene) şi care sunt fermieri activi potrivit art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013.

Submăsura 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică
Pachetul 1 – Culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ) certificate în agricultură ecologică – 218 euro/ha/an;
Pachetul 2 – Legume certificate în agricultură ecologică – 431 euro/ha/ an;
Pachetul 3 – Livezi certificate în agricultură ecologică – 442 euro/ha/an;
Pachetul 4 – Vii certificate în agricultură ecologică – 479 euro/ha/an;
Pachetul 5 – Plante medicinale şi aromatice certificate în agricultură ecologică – 350 euro/ha/an;
Pachetul 6 – Pajişti permanente certificate în agricultură ecologică: varianta 6.1 – pajişti permanente certificate în agricultură ecologică localizate în U.A.T.-uri neeligibile Măsurii 10 – 111 euro/ha/an; varianta 6.2 – pajişti permanente certificate în agricultură ecologică localizate în U.A.T.–uri eligibile Măsurii 10, dar fără angajament M10 – 78 euro/ha/an.

Cerinţe specifice: beneficiarii submăsurii trebuie să respecte practicile specifice agriculturii ecologice pe suprafeţele agricole care fac obiectul angajamentului, pe toată perioada de desfăşurare a acestuia; beneficiarii ţin o evidenţă a activităţilor agricole corelate cu implementarea angajamentelor; beneficiarii măsurii vor trebui să facă dovada deţinerii competentelor necesare implementării angajamentelor sau se angajează să obţină cunoştinţele şi informaţiile necesare sau să asigure expertiză necesară în domeniul implementării angajamentelor de agricultură ecologică prin servicii de consiliere sau consultanţă, care să vizeze cel puţin aspectele legate de identificarea parcelelor agricole, completarea şi depunerea angajamentelor şi cererilor de plată, măsurile de management aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerinţele de bază şi la cerinţele specifice ale angajamentelor; în cazul pajiştilor permanente pentru care se încheie angajamente, se asigură pe toată perioada angajamentului o încărcătură minimă de animale de 0,3 UVM/ha.

Sprijinul se acordă anual ca sumă fixă, pe unitatea de suprafaţă (ha) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiarii care încheie angajamente voluntare pentru o perioadă de cinci (5) ani şi care sunt fermieri activi potrivit art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea