Rămâi conectat

Ştirea zilei

Centrul social şi o nouă creşă, noi obiective turistice şi piaţa agroalimentară din centru, pe lista investiţiilor anunţate de Primaria Alba Iulia pentru 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul an pare a fi, pentru autorităţile Albei Iulia, unul al proiectelor de dezvoltare urbană. Viceprimarul Gabriel Pleşa anunţă investiţii majore.

Edilul a dezvăluit priorităţile anului în care tocmai am păşit. Astfel, municipalitatea va urmări îndeplinirea mai multor obiective în 2017.

„În primul rînd, vom continua şi sper să terminăm proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate pentru Palatul Principiilor, o investiţie la care noi ţinem mult şi sperăm să obţinem şi finanţarea de 5 milioane de euro pe acel proiect redepus la Ministerul Dezvoltării”, a spuPrimaria-Alba-Iulias Gabriel Pleşa.

De asemenea, se va continua transformarea Centralei termice 10 în centrul social de care este foarte mare nevoie la Serviciul de Asistenţă Socială. În acest sens, în 2016 au fost deja alocaţi bani pentru proiectare, iar anul acesta urmează să se atribuie contractul de execuţie în urma unei licitaţii şi să se înceapă lucrările.

Pe lista de investiţii se regăseşte şi continuarea proiectului de amenajare a pieţei agro-alimentare din centru care a ajuns la 85% din execuţie. “Odată cu timpul au îngheţat şi lucrările acolo, ceea ce mai trebuie făcut acolo nici nu se poate pe o asemenea temperatură. În data de 16 ianuarie, luni, vom avea întâlnire la primărie cu constructorul şi va fi fixat un ultim termen de predare al obiectivului, care trebuia terminat în 28 martie, anul trecut. Partea deranjantă este că tot anul 2016 am funcţionat cu piaţa aceasta improvizată de lângă sediul Electrica şi vrem să finalizăm acest obiectiv, astfel ca în primăvară comercianţii şi clienţii pieţei să poată benefia de spaţiile din noua piaţă,”a mai declarat viceprimarul.

Pe lista investiţiilor noi din acest an se regăseşte construcţia unei noi creşe şi zona de agrement a oraşului. Potrivit domnului Pleşa se aşteaptă avizul pozitiv din partea Ministerului Mediului pentru defrişări, urmând ca partea de proiectare să fie cuprinsă în bugetul pe anul 2017.

Având în vedere că ne apropiem de anul centenar al Unirii, se doreşte oferirea de noi obiective turistice în afară de cele aflate deja în Cetatea Alba Carolina. Un punct de atracţie în 2018 va fi astfel Casa Memorială Camil Velican, primul primar român al oraşului Alba Iulia. Reabilitarea casei va începe în 2017, urmând să devină “un memorial al Unirii, un muzeu al Unirii”. Prea puţin cunoscută publicului, casa are o valoare extraordinară, aici desfăşurându-se toată activitatea premergătoare actului Unirii de la 1 decembrie 1918.

Tot în cadrul proiectului centenar se urmăreşte o mai bună orientare a celor care intră în oraş pentru a ajunge la obiectivele turistice, mai ales prin proiectul Smart City, dar şi prin indicatoare sau hărţi ale municipiului Alba Iulia.

Unul din proiectele mari pe care Primăria îşi doreşte să îl pornească în 2017 se referă la rezolvarea termoizolaţiei la peste 2100 de apartamente, reprezentând 30% din locuinţele rămase neizolate termic. “Este un obiectiv pe care nu l-am scăpat din vedere şi îl urmărim cu atenţie”, a spus viceprimarul Gabriel Pleşa.

Sfârşitul lunii ianuarie ar putea aduce şi o sentinţă judecătorească definitivă în ccea ce priveşte blocul “Turturica”, evacuarea peroanelor care locuiesc fără forme legale şi mutarea celorlalţi locatari în zona Talcioc, unde vor fi amenajate locuinţe sociale. După dărâmarea imobilului, se doreşte construirea, în 2 ani, a unei parcări supra-terane, care ar ajuta enorm locuitorii din zonă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea