Rămâi conectat

Politică Administrație

Centrul de Sănătate de la Ocna Mureș ar putea fi redeschis în mai. Investiții de peste 900.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba investește 926.000 de lei în Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Ocna Mureș, care ar urma să fie redeschis în luna mai 2016, a spus, marți, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă.

Centru multifunctional-ocna-muresCentrul Multifuncțional de Sănătate de la Ocna Mureș va asigura trei specialități: interne, ginecologia și pediatria.

”Am obținut 20 de paturi de spitalizare de zi. Eu spun că vom putea să desfășurăm o activitate decentă. Toată lucrarea se va face la etajul 1. Dacă mai țineți minte spitalul din Ocna Mureș avea circuite bune ceea ce înseamnă că efortul nostru pentru reabilitarea etajului 1 nu va fi mare. Pe măsură ce vom vedea care este impactul asupra populației, care e adresabilitatea, putem să ne dezvoltăm. Eu zic că începem cu un centru multifuncțional rezonabil. Dacă adresabilitatea va fi mai mare decât ne-am imaginat noi, putem să ne imaginăm dezvoltarea”, a afirmat ec. Nicoleta Coșarcă.

Centrul de sănătate ar urma să asigure asistență medicală de specialitate locuitorilor din orașul Ocna Mureș și din localitătile limitrofe. Asigurații din aceste zone sunt nevoiți, în prezent, să parcurgă distante foarte mari  pentru a beneficia de servicii medicale de specialitate. Odată cu desființarea Spitalului Orășănesc Ocna Mureș, in anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distante foarte mari;  municipiul  Aiud se afla la o distanta de aproximativ 22 de km, iar  municipiul Alba Iulia, este aflat la o distanta de 50 de km.

”Este o colaborare fericită: Primăria Ocna Mureș a pus la dispoziția CJ Alba spațiul și s-a angajat să suporte utilitățile. Spațiul ne-a fost dat nouă în administrare, acum venim și construim și toată lumea contribuie să rezolvăm această problemă”, a mai spus Coșarcă. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea