Rămâi conectat

Politică Administrație

Centenarul Unirii, prioritate pentru liberali – Apel către deputații PSD și ALDE să voteze proiectul de lege în comisii și în plen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru Partidul Național Liberal, partid care a înfăptuit Marea Unire de la 1918, organizarea Centenarului Unirii reprezintă o prioritate. Așteptăm și de la PSD mai multă responsabilitate politică legată de această aniversare și ne dorim să depășim stadiul declarațiilor și să trecem la fapte.

Alături de colegul meu, deputatul PNL de Alba Corneliu Olar, am fost astăzi la Secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, pentru a discuta planul de investiții necesare pentru reabilitarea infrastructurii culturale, în perspectiva evenimentelor organizate cu ocazia Centenarului Unirii. Este vorba de 60 de milioane de euro, circa 1% din creditele angajate la Ministerul Dezvoltării Regionale. Suma este necesară pentru a renova obiective importante din Alba Iulia, în care urmează să se organizeze acțiunile dedicate Centenarului Unirii.

Este important ca banii aceștia să fie deblocați în curând, pentru a nu transforma orașul într-un mare șantier chiar în anul aniversării. Noi, liberalii, ne dorim ca guvernul Grindeanu să acționeze în spiritul declarațiilor pe care le face, să susțină în mod real aniversarea Centenarului Unirii și să pună la dispoziție sumele necesare pentru reabilitarea infrastructurii culturale.
Solicităm de asemenea PSD și ALDE să deblocheze proiectul de lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1918 de la Alba Iulia. Acest proiect, adoptat de Senat în 2015, este abandonat la Comisia pentru buget finanțe din Camera Deputaților, unde așteaptă încă să primească avizul.

Facem un apel către deputații PSD și ALDE să voteze acest proiect de lege atât în comisii, cât și în plen, pentru a avea în anul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire un monument reprezentativ la Alba Iulia.

Niciun efort nu este prea mare atunci când vorbim de Marea Unire a Românilor, de înaintașii noștri și de sărbătorirea așa cum se cuvine a unui act istoric grandios.

Florin Roman, deputat PNL, vicelider Grup parlamentar PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea