Rămâi conectat

Actualitate

Cele două eleve din Alba, care au luat 10 pe linie la Bacalaureat, vor primi stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele două eleve din Alba, Andra Teodora Jurju și Georgiana Maria Medruț, care au luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat 2016, vor primi, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința de miercuri a Guvernului, stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecare.

NOTA 10De altfel, toți absolvenții care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an, Evaluare națională și Bacalaureat, vor primi stimulente financiare, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința de miercuri a Executivului.

În județul Alba, la Bacalaureat, două absolvente au luat 10 pe linie, iar la Evaluarea Națională niciun absolvent, fiind înregistrate cinci note de 10 la limba română și 27 de note de 10 la matematică.

„Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea națională și la examenul de Bacalaureat vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere față de performanțele realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, stimulentele sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea națională pentru clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2016”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sursa citată precizează că, în 2016, un număr de 86 de absolvenți de clasa a XII-a au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie — iulie, iar 253 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea națională.

„Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice”, se mai arată în comunicatul citat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea