Rămâi conectat

Politică Administrație

Cele două absolvente din Alba, care au obținut media 10 la Bacalaureat, vizitează instituțiile europene din Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele două absolvente din județul Alba, Andra Teodora Jurju și Georgiana Maria Medruț, care au obținut 10 pe linie la examenul de Bacalaureat 2016, vizitează instituțiile europene din Bruxelles, fiind invitate de europarlamentarul Victor Negrescu, care a dorit să le premieze performanța școlară.

Victor Negrescu.1Vizita la Bruxelles se întinde pe trei zile, luni, marți și miercuri, iar programul a fost întocmit astfel încât cele două absolvente să îmbine utilul cu plăcutul.

„Performanța școlară trebuie premiată pentru a da un exemplu că prin educație poți reuși în viață. Mai mult decât atât, Teodora și Georgiana m-au impresionat prin maturitatea lor și dorința de a schimba în bine lumea. Județul nostru are un viitor cu astfel de tineri dacă reușim să îi ținem aproape. De aceea, după ce se vor adapta la facultate, intenționez să le invit și într-un program de internship”, a explicat europarlamentarul Victor Negrescu, lider al organizației PES activists România.

În cadrul vizitei de la Bruxelles, cele două fete au vizitat instituțiile europene, au participat la lucrările Comisiei Juridice din Parlamentul European din care face parte europarlamentarul de Alba și au vorbit în cadrul unei conferințe organizate la Parlament despre viitorul european al României din perspectiva tinerilor.

Andra Teodora Jurju, absolventă a Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, este admisă la King´s College London și își dorește să lucreze în domeniul relațiilor internaționale la ONU, UNICEF sau în Parlamentul European.

”Studiile de dezvoltare internaţională analizează transformările sociale, politice și economice implicate în dezvoltare şi probleme cheie precum globalizarea, inegalitatea, sărăcia, relațiile de gen sau degradarea mediului. Am ales Marea Britanie și în special King´s College London deoarece această universitate se afla în Russell Group. Aici învățământul este dus la un nivel bun și, evident, atenția se canalizează asupra exponenților care au ceva de oferit, iar vocea studenților contează”, a explicat decizia luată.

Georgiana Maria Medruț, absolventă a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, va urma Facultatea de Drept dorind să devină judecător.

”Am ales să urmez Facultatea de Drept deoarece domeniul judiciar, în special tot ceea ce înseamnă criminalistica, mă fascinează. Cred că a fi judecător îmi va împlini visul de a-i ajuta pe oameni și a face dreptate, un lucru necesar pentru fiecare cetățean deoarece cu toții cerem la un moment dat dreptate, dar uneori nu împlinim acest lucru”, a spus Georgiana Medruț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea