Rămâi conectat

Curier Județean

Ce faci duminică? Hai la o poză populară, în Alba Iulia! Se sărbătorește Ziua Națională a Portului Tradițional din România, în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce faci duminică? Hai la o poză populară! Acesta este provocarea pe care unii dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de folclor din zona Albei o lansează, duminică, pentru iubitorii tradiţiilor româneşti.

Artiştii le vor adresa albaiulienilor şi turiştilor care se vor afla, duminică, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia îndemnul „HAI LA O POZĂ POPULARĂ!”, campanie prin care vor fi invitaţi să afle ce înseamnă costumul tradiţional românesc şi să se fotografieze cu interpreţii care vor fi îmbrăcaţi în portul tradiţional.

Toţi cei care iubesc tradiţiile româneşti sunt îndemnaţi să aducă o piesă de costum tradiţional pe care să o poarte în timpul „fotografiei populare”, iar cei care nu au astfel de piese vor primi un accesoriu împrumut de la artişti. Organizatorii au pregătit surprize pentru cei mici care vor primi celebrele cărţi de joc ale copilăriei cu imagini cu portul popular din judeţul Alba. Printre cei care vor da curs acestei întâlniri se numără Ionuț Fulea, Roxana Reche, Cătălin Haşa, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Plută, Nicolae Tuhuț, Maria Filimon, dansatorii coordonaţi de Flaviu Mârza și Alexandra Oargă, Leontina Fărcaș şi Muguri de Tezaur, dar şi alţi artişti din cadrul Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România.

Iar de luni, toate fotografiile populare realizate în cadrul acestei campanii vor fi postate pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Apoi ai timp o săptămână să aduni aprecieri. Fotografia cu cele mai multe like-uri va fi premiată cu un abonament pentru două persoane la toate evenimentele instituţiei de cultură din acest an. Procedura de concurs presupune ca fiecare dintre cei care doresc să se înscrie în concurs să îşi identifice poza care va fi postată pe pagina de Facebook a centrului, să se eticheteze în acea fotografie şi apoi să îşi îndemne prietenii să îi ofere, timp de o săptămână, aprecieri pentru popularitate.

Campania „HAI LA O POZĂ POPULARĂ!” marchează Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România şi se va desfăşura, duminică, 14 mai 2017, începând cu ora 14,00, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România se sărbătoreşte în fiecare an în cea de-a doua duminică a lunii mai, sărbătoarea fiind instituită prin Legea 102 din 13 mai 2015. Sărbătoarea are ca scop promovarea portului tradiţional românesc având în vedere că România are complexe şi variate costume populare şi totodată este una dintre puţinele ţări din lume unde locuitorii din unele sate încă mai poartă frecvent costumele tradiţionale atât la sărbători cât şi în timpul vieţii cotidiene.

Acţiunile dedicate Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România sunt organizate de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România şi Asociaţia „Avram Iancu” Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea