Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce bunuri confiscate mai vinde Fiscul, în județul Alba: Pungi cu semințe, măturoaie, motorină, bere, dar și cratițe, blugi folosiți și bijuterii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Alba scoate la vânzare, în vederea valorificării, mai multe bunuri confiscate sau intrate în proprietatea privată a statului, între acestea numărându-se pungi cu semințe, măturoaie, motorină în bidoane de plastic, haine noi sau folosite, dar și pachete de zahăr, cratițe coșuri și bijuterii.

Purtătorul de cuvânt al AJFP Alba, Iulia Mireștean, a declarat, miercuri, pentru ziarulunirea.ro, că bunurile scoase la vânzare în vederea valorificării se află în magazinul de articole de menaj ”Gospodarul meu” din Alba Iulia, situat pe bulevardul Republicii, la numărul 111. Acesta nu aparține AJFP Alba, iar proprietarul său a câștigat licitația pentru acest serviciu și primește procent din vânzări.

În prezent, între obiectele scoase la vânzare se numără măturoaie confecționate artizanal din nuiele, la prețul de 5 lei bucata, cratițe emailate roșii cu buline, dar cu defecte, la prețul de 6 lei bucata, dar și coșuri confecționate artizanal din nuiele, la 8 lei bucata.

Totodată, se vând și bijuterii, între care inclusiv verighete de argint cu pietre incolore și albastre, la prețuri între 5 și 10 lei, în funcție de gramaj.

Pe de altă parte, o pereche de blugi pentru dame, folosiți, se vinde cu 6 lei, în vreme ce o geacă PUGU costă 15 lei, papuci sport fashion – 15 lei, pantaloni tip colanți, trei sferturi – 4 lei, iar o pereche de blugi Tian Xing – 7,5 lei.

O sută de litri se motorină se vând în cinci bidoane din plastic, la prețul de 1,8 lei litru, 5 litri de apă de izvor plată – 2,25 lei, iar un PET de bere la 2,8 lei, în vreme ce PET-urile de suc, la 2,5 litri, se vând cu 1,4 lei. Sunt scoase la vânzare și două pungi cu semințe de floarea soarelui, la 0,7 lei bucata, pungi cu ouă de ciocolată la prețul de 2 lei, dar și pachete de zahăr, cu 2 lei, și PET-uri cu ulei alimentar la 3 lei.

Husele pentru telefon din materiale de plastic costă 1,5 lei, un set de ceasuri de mână, bărbătesc și femeiesc, 40 de lei, iar o undiță telescopică de patru metri, folosită, doar 12 lei.

Totodată, în stocurile instituției s-a aflat și o bâtă ciobănească în lungime de 1,3 metri, prevăzută cu măciucă și inel metalic, folosită, însă s-a vândut.

Aceste bunuri au fost confiscate de organele de control ale statului, între care Poliție și Direcția Antifraudă, și sunt valorificate de AJFP Alba, instituție subordonată Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Cel mai adesea bunurile se confiscă din cauza lipsei documentelor de proveniență.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea