Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul băiețelului care a suferit arsuri la mână după ce a fost tratat la Spitalul din Alba Iulia: Din primele cercetări a fost o complicație, nu malpraxis

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Colegiului Medicilor Alba, Ioan Susan, declară, joi, despre cazul băiețelului care a suferit arsuri la mânuță în zona în care i s-a pus o branulă, că, din primele cercetări, cadrele medicale care l-au tratat nu pot fi acuzate de malpraxis, iar protocoalele au fost respectate.

spital-modernColegiul Medicilor Alba s-a autosesizat și a demarat o anchetă disciplinară în cazul băiețelului de nouă luni și jumătate care a suferit arsuri la mânuță, după ce a fost tratat de convulsii febrile, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

Cadrele medicale care l-au tratat pe băiețel au oprit perfuzia când au observat că tratamentul medical era administrat pe lângă venă și i-au scos branula, iar protocolul a fost astfel respectat, declară medicul chirurg Ioan Susan.

Băiețelul a fost tratat în continuare pentru convulsii febrile, cu branula pe cealaltă mână.

”Din primele cercetări, este o complicație, nu malpraxis, asta trebuie să diferențiem. Adunăm documentația, fișele de observație de la toate spitalele, ancheta fiind în curs. Cazul nu e în sfera malpraxisului. Tu îi poți pune branula, iar copilul își mișcă mânuța din cauza convulsiei febrile. Atunci cel mai probabil a fost momentul când s-a produs extravazarea, iar substanțele din perfuzie au mers pe lângă venă”, a declarat Ioan Susan.

Pentru a fi tratat de arsură, pacientul a fost transferat, ulterior, la un spital din Cluj-Napoca.

Managerul Spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă declara, luni, că a luat legătura cu mămica băiatului după ce a aflat despre acest caz și a demarat o anchetă internă.

Citește și FOTO: ANCHETĂ la Spitalul din Alba Iulia, după ce un băiețel de 9 luni și jumătate a suferit arsuri la mânuță din cauza unei branule pusă de cadrele medicale

”S-a format o comisie internă și am început ancheta. Am luat legătura cu mămica, când se întoarce de la Cluj, să vedem în ce măsură putem suplini ceea ce i s-a întâmplat. Nu am știut nimic, am aflat de pe o rețea de socializare. Îmi pare foarte rău și mă doare inima că un copilaș de 9 luni a pățit așa ceva și vreau să văd, din urgență până la pediatrie, ce s-a întâmplat. Nu pot să spun cine e de vină, dar categoric vă spun că cine e de vină plătește. Nu sunt de acord cu așa ceva și cu astfel de practici”, a spus, luni, Nicoleta Coșarcă.

Pe de altă parte, mama pacientului afirmă că mânuța băiețelului a început să se înroșească la o oră după ce i-a fost aplicată branula și administrat tratamentul în spitalul din Alba Iulia.

”După ce i-a pus perfuzia, a început să i se înroșească mânuța. După două zile i s-a făcut o bășică, iar apoi a început să i se formeze gaură în mânuță. Acum am ajuns cu copilul internată la spital în Cluj-Napoca”, a declarat mama băiatului.

Cazul a stârnit revoltă pe o rețea de socializare, după ce o fotografie cu mânuța arsă a fost postată. Internauții cer ca vinovații să fie pedepsiți și îi urează băiatului însănătoșire.

Citește și Ce spun medicii din Cluj-Napoca despre cazul băiețelului din Alba Iulia, care a ajuns la ei cu rană deschisă la mână după ce i s-a pus greșit o branulă la spitalul din Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea