Rămâi conectat

Actualitate

Cât lucrează românii pe săptămână? Media orelor petrecute la muncă mai mare decât media europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un român lucrează în medie 39,8 ore pe săptămână, cu aproape trei ore mai mult decât media europeană, arată un studiu realizat de Eurostat.
Românii sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore), şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.
Astfel, în termeni de ore pe care le petrec la serviciu, românii mai sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore) şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.
Pe de altă parte, cei care au cel mai lejer program de lucru sunt olandezii, care stau la job numai 30,1 ore pe săptămână.
În numărul de ore indicate de Eurostat este inclus timpul pe care un angajat îl face pe drum de acasă până la serviciu, dar şi pauzele de masă şi orele suplimentare lucrate, plătite sau nu.
În România, managerii sunt de părere că biroul trebuie să fie cât mai apropiat de casa angajaţilor, pentru că, spun ei, un timp mai mare de jumătate de oră petrecut pe traseul până la serviciu este contraproductiv.
„Angajaţii nu vor să facă mai mult de 30 de minute până la serviciu, pentru că asta le scade productivitatea, ceea ce se traduce în costuri pentru angajator. De aceea, încercăm să le oferim în apropierea biroului şi o sală de sport, o grădiniţă, un coafor, spălătorie, pentru a le facilita viaţa cotidiană“, spunea recent Antoniu Panait, managing director al Vastint România, dezvoltatorul proiectului de birouri Timpuri Noi Square din Bucureşti.
Sursa: zf.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea