Rămâi conectat

Actualitate

Cât de mult sunt căutate piesele auto de către locuitorii din județul Alba?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cel mai important furnizor online de piese auto, Autolux, a realizat un studiu privind achizițiile online de piese auto și accesorii. Piața auto se află într-o continuă dezvoltare, iar căutările pe internet de piese auto și accesorii sunt din ce în ce mai mari. Practic din studiul realizat de către specialiștii site-ului https://www.autolux.ro, reiese faptul că utilizatorii preferă achizițiile online în detrimentul magazinelor fizice.

publi1

Conform numărului de căutări în Google, la nivel național se înregistrează lunar aproximativ 608.800 de căutări realizate pe internet în ceea ce privește achiziția de piese auto, anvelope, jante, accesorii auto și tuning. În județul Alba, căutările realizate pe segmentul pieselor auto în perioada ianuarie – aprilie 2016 a crescut cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Se poate observa că în județul Alba, volumul de căutări pe cuvântul anvelope de vară a crescut cu 50%.

Din numărul total de căutări de piese auto, accesorii auto, piese tuning, anvelope, electrice auto, jante și consumabile auto se poate observa că cele mai multe căutări sunt realizate în Alba Iulia (38,6%), urmată de Sebeș (12,2%), Aiud (12,1%), Blaj ( 8,8%), Ocna Mureș (1,3%). În județul Alba, numărul total de căutări în Google de pe desktop sunt de 56,7%, de pe dispozitivele mobile 36%, iar de pe tablete 7,3%.

„Creșterile semnificative de vânzari la întreaga categorie de piese auto, tuning auto, electrice auto pe care le-am avut în ultimul trimestru se datorează în principal faptului că utilizatorii găsesc astfel de magazine online mult mai ușor de utilizat și mult mai confortabil. În plus, promoțiile constante pe care utilizatorii le regăsesc în cadrul magazinelor online sunt câteva dintre aspectele care îi determină pe aceștia să facă achiziții de piese auto direct dintr-un magazin de specialitate online”, a declarat Daniel Henegariu, Manager al companiei SC.Promotor.SRL, companie care mai deține și site-ul https://www.motorvip.ro și a cărei cifră de afaceri a fost de 1,7 milioane de euro în anul 2015.

Evoluția numărului de mașini joacă un rol important în evoluția vânzărilor online. Conform datelor oficiale, în România numărul de autoturisme a crescut în 2015 față de 2014 cu 5,3%, ajungându-se la un total de 6,6 milioane de autoturisme, iar la nivelul județului Alba în 2015 numărul total de autoturisme înregistrate a fost de 88429, dintre care autoturisme deținute de persoane fizice 79883. Tot în județul Alba sunt înregistrate un număr de 693 de autobuze și microbuze.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea