Rămâi conectat

Actualitate

CAS Alba a deschis 6 ghișee pentru asigurații care și-au pierdut ori deteriorat cardul de sănătate sau solicită eliberarea unei adeverințe

Dragoş Suciu

Publicat

în

Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Alba a deschis 6 ghișee pentru asigurații care și-au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate ori solicită eliberarea unei adeverințe de asigurat, măsura fiind luată pentru a evita aglomerația.

Directorul general al CAS Alba, Silvia Puie, a precizat că în județul Alba nu au existat probleme privind distribuirea cardurilor de sănătate, ele fiind împărțite prin poștă sau prin medicii de familie.

Silvia Puie a spus că au existat probleme mici, confirmate și de președintele Colegiului Medicilor de Familie Alba, George Haber, în ceea ce privește funcționarea sistemului informatic. Ea a precizat că sistemul a funcționat mai greu între orele 11.00 – 15.00. Totodată, a spus că numărul persoanelor prezente la CAS Alba miercuri, 6 mai, a fost mai redus decât în primele zile ale săptămânii.

Primele zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a sistemului cardurilor de sănătate au venit cu stres și nervi pentru medicii, farmaciștii și pacienții din județul Alba, care nu au putut beneficia la timp de finalizarea serviciilor medicale din cauza faptului că sistemul informatic a funcționat cu dificultate, iar consultațiile au durat mai mult.

Directorul CAS Alba, Silvia Puie, a spus, răspunzând unei întrebări, că nu a auzit că ar fi locuitori ai județului Alba care să fi încercat să scoată bani din bancomate folosind cardul de sănătate, așa cum s-ar fi întâmplat în alte județe.

Numărul serviciilor medicale și farmaceutice validate cu cardul de sănătate este în creștere, marți fiind validate 226.339 de servicii față de ziua anterioară când au fost validate pe baza cardului 87.914 servicii medicale, a precizat Casa Națională de Asigurări de Sănătate printr-un comunicat.

CNAS precizează că numărul cardurilor activate în sistem s-a dublat de la o zi la alta. Astfel, dacă luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, marți au fost activate 248.777 carduri.

CNAS îi sfătuiește pe furnizorii de servicii medicale care întâmpină probleme de funcționalitate a cardului de sănătate să apeleze la sistemul help desk pentru a remedia problemele în cel mai scurt timp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea