// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cărţi pentru biblioteca din oraşul Străşeni, la înfrăţirea cu municipiul Sebeş

Biblioteca oraşului Străşeni din Republica Moldova este mai bogată cu 300 de volume, primite din România. Donaţia de carte din Campania SMILE 21+, a fost integrată în cadrul agendei evenimentelor desfăşurate cu ocazia înfrăţirii localităţilor Străşeni şi Sebeş.

În perioada 26-28 octombrie, o delegaţie a primăriei municipiului Sebeş, compusă din viceprimarul municipiului Sebeş, Adrian Bogdan, consilierul municipal Vasile Spătariu şi preşedintele Ligii Scriitorilor Români filiala Alba, Petru Făgăraş, au efectuat o vizită oficială în oraşul Străşeni din Republica Moldova, în vederea semnări actului de înfrăţire a celor doua localităţi.

La semnarea Acordului de Înfrăţire, au fost invitate personalităţi din mai multe ţări: Scott Johnson – Directorul Proiectului USAID  LGSP  Moldova- reprezentantul guvernului american; Dorin Chirtoacă – primarul oraşului Chişinău; Alexandru Pelivan – coordonator municipal, Proiectul de susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP); Costiuc Nina – primarul comunei Budeşti, Republica Moldova; Mariana Gâju – primarul comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, România; Radim Bača – staroste OBEC Palkovice, regiunea Fridek-Mistek, Republica Cehă; Viorel Furdui – director executiv, Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova; Vladimir Susarenco – Viceprimarul oraşului Călăraşi, Republica Moldova.

Evenimentul a fost urmat de un spectacol artistic cu muzică, dans şi cântec, care au oferit tuturor posibilitatea de a se bucura de ospitalitatea moldovenească şi a gusta din minunatele produsele tradiţionale.

În cadrul Campaniei SMILE 21+, au fost donate bibliotecii oraşului Străşeni un număr de 300 de volume în valoare de peste 7.000 lei. Carţile au fost oferite de partenerii de advocacy, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, Consiliului Judeţean Alba, Uniunii Scritorilor din România filiala Alba-Hunedoara, Ligii Scriitorilor Români, filiala Alba şi a Bibliotecii municipale “Lucian Blaga” din Sebeş.

”La întoarcerea către casă, am poposit la Oneşti, unde s-a născut spiritul Campaniei SMILE 21+, la iniţiativa d-nei mediator Virginia Smărăndiţa Brăescu, preşedinta Centrului de Training Consultanţă şi Mediere Oneşti, membru fondator al Comunităţii de Advocacy şi invitată oficial în ultimii trei ani, la manifestările culturale integrate Festivalului Internaţional Lucian Blaga şi Târgului de carte Alba Transilvana”, au precizat reprezentanții  Advocacy Grup Sebeș

.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

2 Răspunsuri la Cărţi pentru biblioteca din oraşul Străşeni, la înfrăţirea cu municipiul Sebeş

  1. Gigi 02.11.2012 la 8:59

    Grasutul Bogdan a iesit in lume? A fost in Moldova. Bravo. Dar stie sa citeasca de a venit cu un maldar de carti? Halal infratire Sebesul in loc sa mearga inainte se intoarce inapoi in timp. De ce nu ne infratim cu orase din Germania ? Sasii nostri din Sebes sunt plecati in Germania nu in republica Moldova.

  2. PONTA 02.11.2012 la 20:13

    gigi nu fi rau,trebuie incurajati si fratii nostrii moldovenii,ca au mare nevoie de sprijin si suport cultural din partea noastra!!!!