Rămâi conectat

Politică Administrație

Caravana „Frumoasa”, la final. Campanie de conştientizare a comunităţilor locale despre conservarea biodiversităţii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba, implementează în perioada mai 2012 – martie 2015 proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa”, proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa Prioritară 4, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Potrivit unui comunicat remis presei de CJ Alba, “unul din scopurile propuse prin activităţile proiectului a fost acela de a creşte numărul persoanelor conştientizate în legătură cu importanţa conservării biodiversităţii, astfel încât acestea să şi devină pregătite să acţioneze în acest sens. Pentru atingerea acestui scop a fost organizată o campania de conştientizare, denumită ”Caravana Frumoasa”, care s-a desfășurat în cele 24 de localități (din 4 județe: Alba, Sibiu, Vâlcea și Hunedoara) cuprinse în siturile ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa, din rețeaua Natura 2000.

Campania s-a derulat în perioada 1 septembrie 2014 – 10 octombrie 2014 şi a străbătut timp de 6 săptămâni localitățile (câte 4 pe săptămână): Brezoi, Câineni Mari, Mălaia, Voineasa, Boița, Cisnădie, Cristian, Gura Râului, Jina, Orlat, Poplaca, Rășinari, Râu Sadului, Sadu, Săliște, Tălmaciu, Tilișca, Cugir, Pianu de Sus, Șugag, Beriu, Orăștioara de Sus, Petrila, Petroșani.

Peste 2000 de locuitori ai acestor zone, prezenți la întâlnirea cu organizatorii caravanei, au primit pachete informaționale, care au conţinut: broșuri despre obiectivele de conservare din situri, broşuri privind regulile de vizitare a zonelor protejate, broşuri despre oportunitățile și constrângerile de dezvoltare în cadrul siturilor Natura 2000, printre acestea numărându-se: asigurarea serviciilor de mediu, furnizarea de produse alimentare şi lemnoase certificate, crearea de noi locuri de muncă (de exemplu în ecoturism, agricultura organică etc.), diversificarea economiei locale, creşterea stabilităţii economice şi îmbunătățirea condițiilor de trai, precum şi reducerea problemelor locale de mediu, cum ar fi poluarea apei. Participanţii au mai primit şi cărți poștale și insigne cu logoul ”Frumoasa”.

Reprezentanții Unității de Implementare a Proiectului, ai Administrației siturilor și cei ai Centrului de Instruire și Consultanță ”Labor” Slobozia (prestatorii serviciului de organizare a evenimentelor de conștientizare a comunităților locale cu privire la conservarea biodiversității – Caravana Frumoasa) au oferit explicații cu privire la conservarea biodiversității, a speciilor și a habitatelor de interes comunitar și la principalele reguli care trebuie respectate în sit.

La evenimentele de conștientizare au participat fermieri, mici întreprinzători, meşteșugari, proprietari de pensiuni, apicultori, administratori/proprietari de terenuri și păduri, membri ai obștilor etc., evenimentele fiind organizate la primărie sau, după caz, la căminul cultural.

Pentru ca informațiile să ajungă la cât mai multă lume, materialele de informare și conștientizare au fost distribuite și pe străzile comunelor, la magazinele locale și în școli.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea