Rămâi conectat

Ştirea zilei

Candidații din Alba pentru funcția de inspector școlar general adjunct nu au promovat concursul organizat de MEN

Dragoş Suciu

Publicat

în

Candidații din județul Alba pentru funcția de inspector școlar general adjunct nu au promovat concursul organizat luni, 27 aprilie 2015, de Ministerul Educației Naționale; ei nu au reușit să obțină punctajul necesar promovării testului grilă. Panța Dumitru a candidat pentru funcția de inspector școlar general adjunct (domeniul curriculum și inspecție școlară), deținută până la începutul lunii aprilie de actualul inspector școlar general Marcela Dărămuș, iar Narcisa Ioana Bucureștean a candidat pentru domeniul managementul resurselor umane – funcție pe care o ocupă în prezent.

isj albaMinisterul Educației Naționale a anunțat organizarea concursurilor de inspector școlar general adjunct în perioada 20 aprilie – 29 mai, candidații din județul Alba fiind programați în 27 aprilie.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, candidații din Alba s-au retras din motive personale după testul grilă și nu au mai susținut evaluarea CV-ului și proba de interviu. Astfel, ei au înștiințat comisia despre retragerea lor – având această posibilitatea chiar și după susținerea primei probe.

Potrivit unor informații, examenul a fost foarte greu, Narcisa Bucureștean a fost foarte aproape de a obține punctajul necesar promovării testului grilă și așteaptă următorul concurs organizat de MEN.

Dumitru Panța a spus că a fost un examen care nu a edificat în foarte mare măsură calitatea inspectorului școlar general adjunct și nu a putut da un răspuns ferm dacă va mai candida pentru această funcție.

Este posibil ca Ministerul Educației Naționale să organizeze un nou concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante.

Narcisa Bucureștean va rămâne, probabil, inspector școlar general adjunct cel puțin până în septembrie 2015, dacă MEN nu va organiza alt concurs. Ea este numită prin Ordin de ministru, pentru anul școlar 2014-2015.

Cealaltă funcție de inspector școlar general adjunct, rămasă vacantă după ce Marcela Dărămuș a preluat funcția de șef al IȘJ Alba, ar putea fi ocupată, pentru o perioadă determinată, printr-o detașare în interesul învățământului.

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările ulterioare.

Deák-Székely Szilárd Levente a câștigat concursul organizat de Ministerul Educației Naționale și rămâne în funcția de director la Casa Corpului Didactic Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea